Пенчо Милков подписа меморандум за сътрудничество с Върховния комисариат на ООН

0

Меморандум касае разширяване на подкрепата за бежанците

Разширяване на подкрепата за бежанците от Украйна, Сирия, Афганистан и други държави, предоставянето на критични услуги за оказване на закрила и хуманитарна помощ и задълбочаване на възможностите за сътрудничество и улесняване координацията между институциите са част от целите, заложени в меморандума, който Община Русе сключи с представителството на Върховния комисариат на ООН за бежанците в България (ВКБООН).

Документът бе подписан от кмета Пенчо Милков и Седа Кузуджу – представител на ВКБООН в България. На срещата присъстваха още д-р Мария Шишева - сътрудник по закрилата и Борис Чеширков – съветник „Комуникации“ в комисариата.

Кузуджу подчерта, че Русе е разположен в гранична зона с динамични процеси. Тя поздрави общинското ръководство за няколкото знакови инициативи, организирани в подкрепа на бежанци, и в тази връзка е желанието ѝ за съвместна работа.

Когато кризите настъпиха в Русе, бяхме принудени сами да създаваме план за действие. Затова считам, че споразумението няма да остане просто официален документ, а реална основа за съвместна подкрепа и оперативна дейност в различните ситуации“, подчерта кметът.

Върховният комисариат на ООН за бежанците /ВКБООН/ е специализиран орган на Организацията на обединените нации, създаден с Резолюция 319 (IV) на Общото събрание на Организацията на обединените нации от 3 декември 1949 г. Той ръководи и координира дейностите за международна закрила и социалното подпомагане на бежанците. ВКБООН е се мисия да спасява човешки животи, да защитава правата и да изгражда по-добро бъдеще за бежанци, насилствено изселени общности и лица без гражданство. Организацията е два пъти носител на Нобелова награда за мир – през 1954 и 1981 г.

Подписаното споразумение ще бъде внесено за одобрение от Общински съвет Русе като извънредна точка на предстоящото заседание на 13 юли.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    От фронтът
    Осеменителят е в атака. Жули която свари вече.
  • 3
    5
    да
    Като подпише с КуКлуксКлан тогава ще му ръкопляскам.
  • 3
    4
    Биволица Сланинова
    Бенчо Либийкоф, ще ти откъсна шавливото пикало, дето не ми се подчиняваш и не славиш ТероруZZстан!
  • 6
    3
    Гинеколог
    Дамите веднага да му обършат два шамара на този мушморок. Може неведомо как са ги е ощастливил.
  • 11
    2
    Ясно е
    Пътник си Пънчи, каквито и номера да чупиш, няма да ти се размине, както и на каката по хуманитарните дейности с червените гащи.ма снимката.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари