Първите череши струват 32 лева за килограм на едро

1
Тази година плодовете са узрели по-рано
Тази година плодовете са узрели по-рано

Тази година плодовете са узрели по-рано

Стопаните в Сливенско вече берат череши, като тази година плодовете са узрели с десетина дни по-рано от обикновено, каза Коста Петров, председател на Сдружението "Българска праскова" в Сливен.

Цената на килограм череши на едро е 32 лева, посочи той. Стоката си вече продават собствениците на череши, отглеждани в оранжерии. По-рано ще узреят и черешите на открито, като стопаните предполагат, че ще берат плодове около 10-12 май.

"Високите температури в началото на април в продължение на 10-15 дни изтеглиха развитието на дърветата напред", обясни Петров пред БТА.

На въпрос дали овощните насаждения са пострадали от градушката, паднала на 25 април, Коста Петров посочи, че в Сливен няма толкова поражения. Не такава е ситуацията в селата Гавраилово, Селиминово, Струпец, Шивачево, Баня. Земеделските производители се надяват, че ще бъдат обезщетени.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    5
    Мунчо
    Да, наистина могат да се отглеждат череши в оранжерия, но ми се вижда доста екзотично.
  • 1
    4
    Мунчо
    Не знам как се отглеждат череши в оранжерия
  • 2
    3
    32 лв.?
    Малко е,поне 320 или 360 лв. с ддс на килограм.По ми се вижда приемливо в условията на ко ко ко кок коклюш.... В таз държава еьин друг си копаем гробовете на икономиката...
  • 8
    2
    Сезонен
    Череши около и след 24 май. Баба ви все череши е яла през април.
  • 4
    1
    Дгд
    Да гният И фалити за алчните мърши
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари