Партия във Швеция предлага преразпределение на затворниците в целия ЕС

0
Евродепутатът Сара Скитедал представи идеята си
Евродепутатът Сара Скитедал представи идеята си Снимка: Sara Skyttedal / Facebook

Евродепутатът Сара Скитедал представи идеята си

Новата шведска евроскептична коалиция за европейските избори „Народна листа“, водена от евродепутата Сара Скитедал (ЕНП), възнамерява да настоява за директива на ЕС за облекчаване на изпращането на осъдени да излежават присъдите си в затвори в други страни от ЕС.

Скитедал и бившият депутат от Шведската социалдемократическа партия Ян Емануел представиха във вторник новото предложение пред затвора „Теби“, разположен северно от Стокхолм, преди изборите за ЕС през юни. Предложението насърчава трансфера на затворници в целия блок, пише EURACTIV.

Ние предлагаме нова директива на ЕС за изпълнение на присъди и изпращане на затворници в други страни от ЕС“, каза Скитедал и добави, че иска да използва своите контакти в Брюксел, за да постави въпроса на дневен ред.

Идеята е с помощта на ЕС да се обявяват свободните места в затворите в други държави-членки, които могат да бъдат отдадени под наем. Това ще е от полза на Швеция, където няма достатъчно места.

Емануел заяви, че въвеждането на такава система има потенциала да се справи с нарастването на насилието между бандите в Швеция, а и престъпниците ще бъдат далеч от своите групировки.

Въпреки това Европейската комисия, а не Европейският парламент, може да предлага директиви, така че не е ясно как ще се развие предложението.

Скитедал напусна Християндемократическата партия през февруари, тъй като партията отказа да я обяви за основен кандидат за изборите за ЕС, след като стана публично достояние, че е кандидатствала за членство в крайнодясната Шведски демократи.

Преди две седмици тя основа собствено движение, което тя описва като коалиция от хора от различни политически среди в шведската политика, които са „уморени да бъдат бичувани от жестоки партийни камшици“.

Новата партия е вдъхновена от краткотрайна шведска евроскептична партия Юнска листа, основана през 2004 г., която спечели три места в Европейския парламент през същата година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    2
    Русе
    Който го "преразпределят" за БГ ЩЕ Е ИЗТЕГЛИЛ КЪСАТА КЛЕЧКА!!! По тази логика що не разпределим и малко шведки и финландки нас ( в БГ ), за да подобрим генофона!!!
  • 5
    1
    Хаха
    Тая пача нормална ли е Дръжте си ги престъпниците, ние тук си имаме повече от достатъчно
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари