Парламентът създаде комисия за случая с Нотариуса

0
Тя ще бъде оглавена от Никола Минчев от ПП-ДБ
Тя ще бъде оглавена от Никола Минчев от ПП-ДБ Снимка: БТА

Тя ще бъде оглавена от Никола Минчев от ПП-ДБ

Със 192 гласа "за", и само един "против" Народното събрание прие създаването на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно наличието на нерегламентирано влияние в правосъдната система и обвързаност на представители на съдебната власт, несъвместими със стандартите за независимост и професионална етика. Тя ще разследва дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса.

Анкетната комисия ще се избира за срок от 3 месеца, информира БНТ.

За председател на комисията бе избран Никола Минчев от ПП-ДБ, а Мануил Манев - от ГЕРБ-СДС и Хамид Хамид от ДПС за зам. -председатели.

Не бе прието предложението на "Има такъв народ" комисията да бъде на паритетен принцип.

Отхвърлено беше и предложението на БСП за България след края на работата на комисия да бъдат изготвени законодателни промени, с цел избягване на подобни практики.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    daskal
    Ние май не схващаме, че Нотариуса е бил ИНСТИТУЦИЯ! Досега вече трябваше да има разпитани, задържани, обвинени! Всичко! Всичко се знае и се вижда! Какви частни клубове, какви випове, какви пет лева! Съдии, прокурори, ченгета и кой знае още какви са се прегръщали с този гаден бандит, гуляли са с него и са му изпълнявали поръчките! Имал над 200 имота у нас и по света! Вие осъзнавате ли мащабите на тази Мафия?!
  • 0
    3
    За какво е Комисия?
    Нали има ДАНС,НСБОП,ПРОКУРАТУРА,Нац.Сл.Служба? Хиляди отдели и отделения Слушат всичко,следят трафик и-нет и алабализми.Комисията да се изкаже по въпроси за любовта между еднаквите...
  • 3
    2
    Батко
    Значи отсега да Ви е ясно, че всички наши хора ще бъдат покрити и дълбоко скрити. Парламента наш е чиста проба сборище на некадърници и далавераджии.
  • 3
    1
    Русенец
    На времето имаше един лаф :" Ако искаш нещо да се покрие, направи парламентарна комисия!".
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари