Парламентът отмени патентния данък за бране на билки, горски плодове, гъби и трюфели

0
Мотивът е, че се е оказал непосилен, тъй като заплащането му е авансово
Мотивът е, че се е оказал непосилен, тъй като заплащането му е авансово

Мотивът е, че се е оказал непосилен, тъй като заплащането му е авансово

На първо четене мнозинството в Народното събрание отмени патентния данък за бране на гъби, билки и горски плодове, включително и трюфели. В подкрепа на предложението на ГЕРБ и ДПС гласуваха БСП и "Има такъв народ", информира NOVA.

Мотивът е, че данъкът се е оказал непосилен, тъй като заплащането му е авансово, без да се знае дали събирането им няма да е засегнато от природни катаклизми. Този налог засяга близо 30 000 регистрирани в дейността. Последните поправки предвиждат те да плащат по 30 лв. за всеки месец, през който се берат гъбите и плодовете. Очаква се алтернативният данък да бъде премахнат окончателно от това Народно събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари