Паметна плоча на Иван поставят в Бузовград

1
14-годишното момче беше блъснато от пиян и дрогиран шофьор
14-годишното момче беше блъснато от пиян и дрогиран шофьор Снимка: БНР / архив

14-годишното момче беше блъснато от пиян и дрогиран шофьор

До месец ще бъде поставена паметна плоча на мястото, където пиян и дрогиран шофьор в Бузовград, блъсна 14-годишно момче. Иван Седмаков почина по-късно в старозагорската болница, а жителите на казанлъшкото село поискаха законодателни промени и обезопасяване на пътя.

Изградена е временна маркировка, комисия е направила оглед на четвъртокласния път и на този, който е собственост на АПИ, в процес е проектът на разрешение и проектиране на легнали полицаи на мястото, където стана тежкия инцидент, съобщи кметът на казанлъшкото село Мая Берова, предаде БНР.

Тя припомни, че хората от селото събраха средства за паметна плоча, която да бъде поставена на мястото на тежкия инцидент.

„Разговарях с родителите на детето, тяхно ще бъде решението как ще изглежда плочата и какво ще бъде изписано върху нея. Направена е поръчката и до месец тя ще бъде поставена“.

В средата на януари жителите на Бузовград протестираха срещу освобождаването под гаранция от 3 хиляди лева на 57-годишния Димитър Косев, който през ноември миналата година блъсна с колата си и уби 14-годишното дете от селото.

Проверка за спазване на пътната безопасност в казанлъшкото село Бузовград разпореди Районната прокуратура в Стара Загора.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари