Отводнителните шахти на булевард "Христо Ботев" от сега са пълни с листа

7
По документи ремонтът приключва днес, но до края на деня е вероятно да бъде внесено искане от изпълнителя по водния цикъл за удължаване на срока на ремонта
По документи ремонтът приключва днес, но до края на деня е вероятно да бъде внесено искане от изпълнителя по водния цикъл за удължаване на срока на ремонта

По документи ремонтът приключва днес, но до края на деня е вероятно да бъде внесено искане от изпълнителя по водния цикъл за удължаване на срока на ремонта

Временната организация за безопасност на движението по булевард “Христо Ботев“ или, иначе казано, затварянето на едното платно, приключва днес по документи, информира Русе Медиа. Засега все още в общината няма внесено искане от изпълнителя по водния цикъл за удължаване на срока, но е почти сигурно, че ще се случи до края на днешния ден. Все още не е ясно кога движението ще бъде пуснато отново, но по-интересно е дали проблемът с отводняването на булевард “Христо Ботев“ ще бъде решен, предвид това, което е видно на място.

По информация от общината до момента на три пъти в последните дни комисии са оглеждали обекта, но заради забележки той все още не е приет. В същото време вървят проби с вода, за да се провери дали всичко е наред с новоизградения резервоар. Резултатите ще станат ясни в следващите дни. Проблем обаче е състоянието на отводнителните шахти. Освен че решетките им са малки, самите шахти са запушени. И ако листата ще се почистят лесно, съвсем друг е въпросът с асфалта, който се вижда във вътрешността им. Хората, които минават по булеварда, коментират, че състоянието на шахтите е потресаващо и недоумяват как точно ще се оттича водата.

В същото време, тъй като няма движение, всички пешеходци предпочитат да се движат по новоасфалтираното платно или по велоалеята вместо по тротоарите. Причината е, че са разбити и придвижването по плочките крие риск от контузии. Засега не е ясно дали ще се направи ремонт на тротоара.

Колкото до конкретната дата, на която движението по булевард “Христо Ботев“ ще бъде възстановено, тя продължава да не е ясна и русенци продължават да чакат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    10
    Orthodox
    Извън темата. Лошо е, когато и журналисти допускат езикови грешки. В случая грешката в заглавието е правописна. Правилно е да се пише "отсега", а не "от сега". Уважаеми автори на статии и редактори, бъдете по-внимателни с използването на родния ни български език! Той е един от атрибутите на нашата народност, затова нека го ценим, познаваме и използваме правилно!
  • 4
    9
    ВиК
    Алоо по спокойно с коментарите че ако се ядосаме като нищо ще започнем да копаем и общината ви и принудим всички чиновници да работят в будки до будките с цветята. Но на кмета ще осигурим едно бунгало .Все пак е наш човек.
  • 15
    8
    Русенец
    Аз само да попитам, че не разбрах .Дойде ли "следващата седмица" ?
  • 19
    7
    !!!
    Шахтите навсякъде в града, (особено при този ремонт) трябва да са като в щатите.
  • 34
    6

    Няма такива кретени! Некадърници. Колко пари завлачихте? Как ще се отвори шахтата като отстрани е асфалтирана. За разстрел сте! Олигофрени!!! Идете в белите държави за да видите как се прави! А ние още ще обикаляме
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари