Отстраниха шефове на областното пътно управление във Варна след катастрофата с кола на НСО

2
Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу Явор Пасев и Севдалина Казълова
Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу Явор Пасев и Севдалина Казълова Снимка: Благой Кирилов / БТА

Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу Явор Пасев и Севдалина Казълова

Служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова разпореди незабавно да се образува дисциплинарно производство срещу директора на Областно пътно управление (ОПУ) - Варна инж. Явор Пасев и началника на отдел "Инвестиционно-ремонтни дейности" в ОПУ - Варна Севдалина Казълова, съобщиха от министерството.

Докато тече дисциплинарното производство служителите са отстранени от работа.

Служителите от ОПУ-Варна със своите действия или бездействия са допуснали асфалтирането на част от отсечка на пътя Варна-Добрич, при изхода на община Аксаково, където преди дни имаше тежък пътен инцидент, който завърши със загуба на човешки живот, посочват от ведомството.

Министър Коритарова изпрати и сигнал до прокуратурата за действията на служителите и на фирмата, извършила ремонта - ДЗЗД РОУД ПРОДЖЕКТ, в което участват "ХИДРОСТРОЙ" АД и "ТРАНСТРОЙ-ВАРНА" АД.

По-рано днес служебният премиер Димитър Главчев поиска от министър Коритарова да извърши незабавна проверка във връзка с информацията за асфалтирана част от пътя в района на Аксаково, където преди дни имаше тежка катастрофа с автомобил на Националната служба за охрана (НСО), съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Автомобил на НСО катастрофира на входа на град Аксаково на 16 май. В колата на НСО е пътувал съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков. При пътния инцидент има един загинал и двама пострадали.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари