Отстраниха от длъжност кмета на централния варненски район "Одесос"

1
Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Варненския административен съд
Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Варненския административен съд Снимка: Facebook

Решението може да бъде обжалвано в 7-дневен срок пред Варненския административен съд

Общинската избирателна комисия (ОИК) във Варна прекратява предсрочно пълномощията на Цветнен Цветков като кмет на район „Одесос“, предава Дарик радио. Причината е, че Цветков не е спазил законовото изискване след избирането му за кмет да прекрати участието си във фирма, става ясно от решението на ОИК.

Проверката по случая Комисията започна след постъпил на 29 януари сигнал, че кметът на „Одесос“ Цветнен Цветков е собственик на фирма ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“, установено с приложена разпечатка от Търговския регистър.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация (ЗМСМА) кметовете не могат да притежават търговски дружества и да участват в такива. В едномесечен срок от полагането на клетвата управниците са длъжни да предприемат необходимите действия за прекратяване на дейността и/или за освобождаването им от заеманата длъжност и да уведомят писмено за това председателя на Общинския съвет и Общинската избирателна комисия.

В едномесечен срок, считано от деня на полагане на клетва, Цветнен Цветков не е предприел действия пред ТД на НОИ във връзка с изискване на процедурата пред Търговски регистър за бъдещо заличаване на ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“. Такива действия не са предприети и до 29 януари. В получено на 1 февруари възражение от същия отново липсва заявление за предприети такива действия. В законовия едномесечен срок в Търговски регистър не е подавано заявление за заличаване на разглежданото ЕТ. В едномесечен срок, считано от деня на полагане на клетва, Цветков не е предприел действия по писмено уведомяване на председателя на Общински съвет Варна и ОИК Варна за заличаване на ЕТ „ТУКИ – ЦВЕТКОВ – ЦВЕТНЕН ЦВЕТКОВ“ в Търговски регистър. Такива действия не са предприети и към момента на взимане на настоящото решени. В този смисъл Цветнен Димитров Цветков е нарушил и изискването на чл.41 ал.3 ЗМСМА, посочват от Общинската избирателна комисия.

Решението за предсрочно прекратяване на пълномощията на Цветнен Цветков като кмет на район „Одесос“ подлежи на обжалване в 7-дневен срок пред Варненския административен съд.

Цветков, издигнат от ПП-ДБ, спечели балотажа за кмет на район „Одесос” с 47,34% срещу Биляна Раева (ГЕРБ) с 44.12 на сто. Разликата между двамата бе около 600 гласа - 8 803 срещу 8 204. С „Не подкрепям никого“ гласуваха 1587 жители на района (8,54%).

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Нормално е
    и въобще не се учудвам. Явно това е "новия морал", който така ни проповядваха. Някои нарушиха конституцията и подписаха декларация с невярно съдържание, въпреки, че бяха все още и канадски граждани, други се сдобиват с апартаменти чрез доста "изгодни" сделки. Така, че техният морал не ме учудва, важното е, че са "умни и красиви".
  • 3
    1
    Безцветнен Лилав
    Кадрите на сглобката са такива.....безцветни и бездарни.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари