Отложиха решението за прекратяване на договора с концесионера на спирките

0
Така общинските съветници и гражданите ще могат да се запознаят подробно с условията, при които следва той да бъде разтрогнат​
Така общинските съветници и гражданите ще могат да се запознаят подробно с условията, при които следва той да бъде разтрогнат​ Снимка: Община Русе

Така общинските съветници и гражданите ще могат да се запознаят подробно с условията, при които следва той да бъде разтрогнат​

Предложението на Община Русе за прекратяване на договора за концесия на спирките от линиите на градския транспорт в град Русе, разположени в Зона 2, беше отложено за следващото заседание на Общинския съвет.

Мотивите за предложението за прекратяване са свързани с неизпълнение от страна на концесионера „Фактор плюс“ ЕООД на част от основните задължения и условия за осъществяване на концесията. Към момента дружеството е с прекратена търговска дейност и е в процедура по ликвидация, информира Община Русе.

На сесията стана ясно, че в резултат на текущия контрол, извършван от служители на Община Русе, е констатирано неизпълнение на пет от шестте основни задължения на концесионера „Фактор плюс“ ЕООД. В тази връзка са изпратени уведомителни и напомнителни писма, които не са получени и са върнати обратно в Община Русе. Без резултат са и проведените телефонни разговори с ликвидатора и изпратените по електронната поща писма.

В хода на дискусията кметът Пенчо Милков отговори на питане на общинския съветник от групата на „Патриотите – ВМРО“ Траян Тотев, свързано със съдбата на 130-те спирки в Зона 2. Според него ще се проведе нова процедура по отдаването на спирките под наем, като по-добрия вариант е те да бъдат дадени на един концесионер, който от своя страна на по-късен етап да ги отдаде под наем на частни лица. Според кмета на общината и председателя на ОбС Иво Пазарджиев няма да има финансови последствия за бюджета, като процедурата не предвижда изплащане на обезщетения към концесионера. Мнението им беше подкрепено от Александър Неделчев от групата на Местна коалиция „БСП за България“, а общинският съветник от „Демократична България“ д-р Теодора Константинова призова решението да бъде разгледано по-внимателно и обстойно.

В крайна сметка по предложение на кмета Пенчо Милков беше прието отлагане на решението за прекратяване на договора с концесионера, за да имат възможност общинските съветници и гражданите да се запознаят подробно с условията, при които следва той да бъде разтрогнат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    8
    Скъсан ляв червен шушон
    Пенчо Милков е лош кмет и трябва да бъде изритан колкото се може по-скоро от Съвета.
  • 7
    7
    реалист
    Павилионите на "Лафка" са на земя, публична общинска собственост. Не плащат наем, общината губи финансови средства.Общинските съветници вместо по цял ден да си чоплят в носовете, каито са на наша издръжка, да вземат да решават проблемите, както за спирките,така и за "Лафка". Ей го къде е Пеевски. Има договори, има юристи в Общината, има си правосъдие.
  • 10
    6
    daskal
    Фирмата-концесионер е в ликвидация. Няма никаква връзка с нея. Писмата се връщат без отговор. Не си изпълнява задълженията по договора, не плаща, не ремонтира спирките и те стоят потрошени. Дължи доста пари на Общината. Да попитам и аз - какво още трябва да стане, за да прекратят отношенията и да си потърсят дължимото по съдебен ред?! Или е по-важно в Общинския съвет да пренесат изцяло политическите си мръсотии, вместо да работят в полза на хората?
  • 13
    5
    Казанската Афера
    Тези съветници са о отлагат всяко решение което трябва да вземат,какво изобщо работят.Нещастници!
  • 8
    4
    русенка
    Аз пък си мислех, че става въпрос за отдавна затворените, но все още пречещи по спирките павилиони на Лавка. Та какво ще стане с тях? Още ли ще бъдат по спирките?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари