Откриха нов Арт център към Музикалното училище в Русе

8

Той се намира на улица „Сливница“ 3, а на събитието присъстваха десетки ученици, преподаватели и гости

По случай отбелязването на патронния празник на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“ бе официално открит новият Арт център към учебното заведение. Той се намира на улица „Сливница“ 3, а на събитието присъстваха десетки ученици, преподаватели и гости.

Лентата на сградата, в която се помещава центърът, бе прерязана от директора на националното училище Мария Дуканова и зам.-кмета Енчо Енчев, които отправиха приветствени слова към присъстващите.

Участниците в откриването на Арт центъра имаха възможността да разгледат помещенията, разположени в него – галерия, в която може да бъде видяна изложба на ученици и три големи ателиета, които са предназначени за възпитаниците на учебното заведение от горните класове, занимаващи се с живопис и скулптура. В сградата е оборудвана и зала за рекламна графика. Новото пространство ще бъде достъпно не само за ученици и преподаватели от училището, но ще предоставя възможност за творчески обмен, художествени практики и събития, както за местната общност, така и за гостите на града.

Малко по-късно се състоя и празничен концерт в зала „Русе“, в който се включиха изявени ученици от различни специалности. Те изпълниха инструментални и вокални творби от български и чужди автори, както и танцови миниатюри. В програмата на концерта се включиха и народният хор на училището и представителният китарен ансамбъл.

През 2024 г. се навършват 65 години от създаването на училището, 55 години от приемането на името на проф. Веселин Стоянов и 20 години от получаването на статут на национално учебно заведение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Някойчо
    А преди това, началото постави Детската музикална школа в Русе, в католическия имот на ул.Иван Вазов,
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари