Откриха над 6000 кутии с контрабандни цигари на Дунав мост при Видин

0
Контрабандните стоки са били укрити сред хранителни продукти в камион
Контрабандните стоки са били укрити сред хранителни продукти в камион Снимка: Агенция "Митници" / архив

Контрабандните стоки са били укрити сред хранителни продукти в камион

Митнически служители на ТД Митница Русе задържаха 129 920 къса (6496 кутии) цигари при проверка на товарен автомобила в района на Дунав мост при Видин.

Митническите инспектори са извършили проверка на товарна композиция, управлявана от български гражданин. По документи в камиона са били превозвани хранителни стоки за Германия, Нидерландия и Белгия. В товарния отсек, сред превозваната стока, за която са представени редовни документи, митническите инспектори забелязват различни на вид кашони. При отварянето им намират цигари, облепени с български акцизни бандероли, съобщиха от Агенция "Митници" .

Водачът на камиона е заявил, че цигарите са негови и ги превозва за приятели, но не е представил задължителните по Закона за акцизите и данъчните складове (ЗАДС) документи.

Акцизните стоки са иззети. На шофьора е съставен акт.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари