Откриха части от плъх в хляб в Япония

0
Изтеглят над 100 000 опаковки от пазара
Изтеглят над 100 000 опаковки от пазара

Изтеглят над 100 000 опаковки от пазара

Голям доставчик на храни изтегли повече от 100 000 опаковки от популярна марка нарязан бял хляб, след като части от плъхове бяха намерени в някои пакети.

Животинските останки са открити в партида бял хляб „чоджуку" или супер ферментирал хляб, известен със своята изключително дъвчаща текстура. Той е произведен от фабрика, базирана в западната префектура Токио.

Японската компания Pasco Shikishima Corporation заяви, че разследва как части от „малко животно" са попаднали в два пакета хляб на филийки. Оттам добавиха, че досега никой не се е разболял след консумация на продукта. По-късно тя потвърди пред Си Ен Ен, че останките са на плъх. След зловещата находка ще бъдат изтеглени около 104 000 опаковки от хляба.

Ще изтеглим продуктите по-долу, които са произведени на същата фабрична линия, и ще спрем въпросната линия, за да определим причината и да приложим контрамерки", се казва в изявлението на японската компания.

Изтегленият продукт не се продава в чужбина, заяви говорител на компанията пред Си Ен Ен.

Основана през 1920 г., Pasco е основен доставчик на хлебни изделия, в който работят над 3700 служители в 12 фабрики в цялата страна. Белият хляб е основен продукт за много японци, когато им се прииска да хапнат нещо в западен стил, или „йошоку", като алтернатива на традиционната японска храна.

Този „инцидент" е само допълнение към множеството скандали, свързани с безопасността на храните, които раздират втората по големина икономика в Азия, която отдавна се слави с надеждността на износа на храни.

През март японските здравни власти наредиха изтеглянето на три хранителни добавки, произведени от Kobayashi Pharmaceutical, голям производител на лекарства, след смъртта на няколко потребители. Повече от 100 други бяха хоспитализирани.

През август миналата година доставчикът на храни Warabeya Nichiyo разкри два случая на хлебарки в оризовите му топки, които са били продавани в магазин 7-Eleven в Сайтама, северно от Токио, съобщава bTV НОВИНИТЕ.

Появи се също информация, че в някои от веригите за бързо хранене, които продават известните в страната оризови купички с говеждо месо и суши, хората са облизвали общи бутилки със соев сос или са яли общ джинджифил с използвани клечки за хранене.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпи, сега вече сме женени и можеш да пиеш по-малко бира!
- Започваш да звучиш като бившата ми жена!
- Ооо, не знаех, че си бил женен!
- Не съм бил!!!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари