Отбелязаха с рибена чорба и молебен Никулден в Русе

6

Ястията и напитките бяха благословени от отец Георги от Русенската Света Митрополия, който отслужи и празничен молебен

Събитието бе организирано от читалищните дейци и председателя на русенския клон на Национално дружество „Традиция“ Мартин Календжиев.

Приготвени бяха 40 литра рибена чорба с месо от шаран, чига и толстолоб. Настроението бе допълнено от изпълнения на гайдарския ансамбъл към читалището и традиционни български хора.

Ястията и напитките бяха благословени от отец Георги от Русенската Света Митрополия, който отслужи и празничен молебен. Той призова русенци да са по-смирени и човечни.

Бъдете здрави и изпълнени с вяра. Нека Св. Никола ви закриля и радва с чудотворствата си!“, поздрави присъстващите кметът Пенчо Милков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари