Оркестър "Славяни" - СТЗ ще гостува на Празника на великденското яйце в Бъзън

1
Българската народна песен и танц са магия, която ни среща с духа на нашите предци
Българската народна песен и танц са магия, която ни среща с духа на нашите предци Снимка: Facebook

Българската народна песен и танц са магия, която ни среща с духа на нашите предци

Празник на великденското яйце подготвят в село Бъзън, Русенско. Събитието ще се състои на 4 май тази година от 10:00 часа в центъра на селото. За доброто настроение на гостите ще се погрижат оркестър "Славяни" - Стара Загора.

Българската народна песен и танц са магия, която ни среща с духа на нашите предци, разтваря времето и пространството, връща надеждата и в най-тежките времена и ни зарежда с вяра и оптимизъм.

Българските народни традиции и обичаи са носители на национална идентичност, а корените им търсим в далечното минало, здраво преплетени с историята и християнската религия. През годините наследените традиции се пазят и доказателството за това днес е богатият културен календар, който включва десетки международни и национални фестивали и събори. Съборите, фестивалите и празниците на населеното място има всяко село и град в България.

С годините те са се превърнали в притегателен център и за много чужденци. Българската народна музика която изпълнява нашия оркестър носи здравия дух на българщината.

Оркестър "Славяни" - Ст. Загора ще изпълнява българска народна музика от всички фолклорни области, за вас и вашето добро настроение!

Оркестърът е създаден през 1970 г. от акордеониста Недко Марков. През годините с оркестъра са работили много талантливи музиканти и солисти. В днешно време водеща роля в него играе внучката на основателя на оркестъра Недьо Марков - народната певица Симоне Маркова. Симоне Маркова завършва Музикалното училище в Стара Загора със специалност "Класическо пеене" и Пловдивския университет със специалност "Музика" и с най-голямо желание продължава традициите на своя род и роден край.

Състав на оркестъра - Симоне МАРКОВА - вокал, Марко Недев - кавал, Божидар Кържин - акордеон, Ивайло Стефанов - кларинет и гайда, Тройчо Банев - клавир и гъдулка, Евгени Марков - ударни инструменти.

Оркестър "Славяни" е лауреат на надсвирването на сватбарските оркестри в Ягодина, Първомай и Карнобат.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари