Опасни явления в почти цялата страна на 3 май

0

Идват дъжд, гръмотевици и градушки

НИМХ предупреждава за значителни валежи от дъжд, гръмотевици и градушки на Разпети петък. Оранжев код за опасно време е обявен в София-област, Перник, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян и Кърджали, пише dariknews.bg. Жълт код за потенциално опасно време е обявен в почти цялата страна. Единствено в областите Силистра и Добрич няма опасност от обилни валежи.

На 2 май след обяд облачността ще е значителна. Ще има валежи от дъжд на повече места в Югозападна България, където ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици.

През следващото денонощие синоптичната обстановка ще се усложни. През нощта в Западна България, а през деня и в останалата част от страната, ще има краткотрайни, временно интензивни валежи от дъжд. В планинските райони те ще са значителни и ще са придружени с гръмотевици. На места в Югозападна България, Родопската област и западните райони на Горнотракийската низина ще има условия и за градушки. Вятърът ще бъде умерен, временно силен с променлива посока. След обяд ще се ориентира от запад и с него дневните температури ще се понижат.

Минималните температури ще са между 10 и 15°, а максималните - между 13 и 18. В планините времето ще бъде динамично. Ще е облачно, ветровито и с валежи от дъжд, над около 2000 метра - от сняг. В масивите от Западна България, Родопите, Средна гора и района на Централен Балкан валежите ще са значителни, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. По върховете ще има условия за виелици. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра – около 4°.

По Черноморието ще бъде облачно и с валежи от дъжд, на места значителни. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър, който привечер ще се ориентира от северозапад. Максималните температури ще са 15-17°. Температурата на морската вода е 14-15 градуса. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари