Опашка се изви пред пункта за хранителните помощи в Русе

10
Русенци бързаха да вземат пакетите си още в първия ден
Русенци бързаха да вземат пакетите си още в първия ден Видео: Русе Медиа

Русенци бързаха да вземат пакетите си още в първия ден

Опашка от правоимащи се изви от рано сутринта пред пункта на улица“Тулча“ 15 в Русе, където БЧК раздава хранителните помощи по програмата, съфинансирана от Европейския социален фонд плюс. Работното време е от 10 до 14:00 часа, но русенци бързаха да вземат пакетите още в първия ден, а не да чакат до крайния срок 7 юни, предава Русе Медиа.

Червенокръстците бяха създали стройна организация и имаше ред при проверката в списъците и раздаването на продуктите. Както Русе Медиа писа, всеки може да направи справка по ЕГН дали е правоимащ на адрес: https://foodprogram.redcross.bg/

Сред чакащите имаше предимно възрастни хора, някои от тях бяха семейно по двама, но не липсваха и семейства с деца. Както е известно, хората от тричленно и по-голямо семейство, имат право на два пакета.

Пакетите с храни включват 15 вида продукти от първа необходимост – брашно; ориз; спагети; лютеница; фасул – зелен, стерилизиран; домати – белени, стерилизирани; грах – белен, стерилизиран; гювеч – стерилизиран; конфитюр – едноплодов; пиле фрикасе; херинга в доматен сос; фасул – зрял, стерилизиран; леща; захар и олио. Теглото на един пакет е 10,8 кг.

Раздаването на помощите ще бъде на два транша, като във втория за първи път ще има и подкрепа с хигиенни материали. Те ще се раздадат на по-късен етап през годината с последните два вида месни консерви от хранителния пакет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    16
    daskal
    уНИКАЛНИ СМЕ! Опашка пред "Хепи". Опашка за ориз, брашно и консерви. А точно пред пункта за раздаване на помощи - дупки, кал и мизерия! Това трябва да се върти денонощно в пространството между Дондуков 1 и Дондуков 2. Това е България.
  • 9
    15
    Texaco
    Хора, облекло, обстановка, настроение ... СТРАШНО Е! :(
  • 9
    14
    Texaco
    УЖАСС !!! Къде е тази КАЛ и мизерия?! Все повече заприличваме на страна от третия свят.. :(
  • 3
    13
    Само Минавам
    до коментар №12, и на колко години каза че си бил когато е имало купони по времето на Живков? Внимавай с отговорът да не се сблъскаш с фактите. Иначе ако не си разбрал с днешна дата, това което наричаха "купони" през 90-те, (след Т. Живков, по времето на Луканов, когато си бил малък) сега се нарича "пари". Да няма да чакаш на опашка за Ферари или жилище - има ги, под път и над път, определено не са дефицитна стока, но нямаш толкова "купони" - схемата е същата, имената са различни, продължаваме да сме прецакани, само че сега му казват по друг начин.
  • -6
    12
    Помнещ
    По време на правешкия т-пунгер Живков пак имаше купонна система и опашки за всичко. Даже една година за един най-прост лук имаше дефицит и на кооперативния пазар имаше 150-200 души опашка да си купиш 5 кг лук, щото беше лимитиран, че да имало за всички. Бях малък и живота ми мина по опашки в Русе. Дефицит за абсолютно всичко. Една година нямаше месо, много трудно се намираше особено зимата, Майка ми правеше зелеви сърми с Русенско варено. Друга година пък нямаше брашно и няколко месеца правеха хляба смес с царевично прашно и беше доста сплескан и безвкусен. Зеленчукопроизводството беше занемарено още от времето на соца и хората разчитаха на селото и на частното след 1970-та година но само през лятото и с консерви през зимата. Хората рядко купуваха държавни плодове и зеленчуци щото или бяха дефицит или бяха долно качество. Внасяше се и тогава от Полша картофи, лук, зеле, боб и т.н. БКП и СССР унищожиха селското стопанство с национализацията на земята и създаването на ТКЗС-то. Само някой тъп и прост комунист може да разправя лъжи как по време на соца било имало плодове и зеленчуци в изобилие. Имаше домати и пипер ама ги даваха на Дунавия за консерви и консервите за СССР. Не можахме да нахраним руснаците, ама и ние стояхме гладни. На Бакалията винаги опашка и майка ми постоянно ме биеше щото не ми се чакаше и се връщах празен. Ха-ха!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари