ООН обявява 25 май за Световен ден на футбола

0
Навършват се 100 години от първия по рода си международен футболен турнир
Навършват се 100 години от първия по рода си международен футболен турнир

Навършват се 100 години от първия по рода си международен футболен турнир

Общото събрание на Организацията на обединените нации (ООН) прие резолюция, с която обявява 25 май за Световен ден на футбола.

Резолюцията решава да "провъзгласи 25 май за Световен ден на футбола, тъй като през 2024-а се навършват 100 години от първия по рода си международен футболен турнир, включващ представители от всички региони на Летните олимпийски игри през 1924 година в Париж", съобщава ТАСС.

Освен това документът препоръчва на държавите-членки "да приемат политики и програми за насърчаване на спорта и на физическата активност, включително на футбола, на национално и местно ниво като средство за насърчаване на физическото и психическо здраве и благополучие и насърчаване на спортна култура в обществото" и "предлага да празнуваме Световния ден на футбола в съответствие с националните приоритети и да насърчаваме ползите от футбола за всички, включително чрез дейности за образование и повишаване на осведомеността", информира БТА.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари