Окончателно: Фирмите с над 100 служители ще плащат заплати само по банков път

2
Срещу решението се възпротивиха от БСП, ИТН и Възраждане
Срещу решението се възпротивиха от БСП, ИТН и Възраждане

Срещу решението се възпротивиха от БСП, ИТН и Възраждане

Депутатите решиха фирмите с над 100 служители да изплащат заплати само по банков път. Това стана с гласовете на 125 народни представители от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, предаде БГНЕС.

Възпротивиха се от БСП, ИТН и Възраждане.

"Таксите са изключително високи на фона на това, което получават българските служители, системата на банкоматите също не е развита", смята Георги Гьоков от БСП. "Преди да пристъпим към спорни стъпки за ограничаване на сивия сектор, може би трябва да помислим дали не затрудняваме хората по този начин. Промените не са най-удачните сега", уточни той.

"Членовете на Асоциацията на банките в България ще направят при минимална работна заплата да няма такса, говорено е и да се инсталират пос-терминали, през които да се теглят пари без такси", отговори му финансовият министър Асен Василев.

"Банките не губят. Вие не излизате извън обсега на жълтите павета, нямате представа какво се случва в съседните села", каза и Цончо Ганев от Възраждане.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    daskal
    До 1 - Е то това е целта - банките да лапат от такси. За теглене, за внасяне, за това че имаш карта... Банките, които до една са частни, обслужват държавата.
  • 4
    1
    и какво от това
    Каквото е по ведомост се превежда, което е в пликче се дава на ръка! Какво ще се промени, че не ми е ясно, освен, че банките ще лапнат по някое левче от всака транзакция?!?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари