Охранители на училище загасиха пожар в подлез на булевард "България"

3
За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 5 сигнала
За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 5 сигнала

За изминалото денонощие екипите на РДПБЗН – Русе са реагирали на 5 сигнала

В 16:07 ч. екип от Първа РСПБЗН е изпратен на адрес в гр. Русе на бул. „България“ по сигнал за възникнало горене на пластмасова кутия с електрически кабели в подлеза пред училище „Алеко Константинов“. На място е установено, че горенето е ликвидирано от охраната на училището с пожарогасител, а изгорялата кутия е част от системата за наблюдение на подлеза. Предполага се, че причината е късо съединение.

За времето от 16:40 до 17:00 ч. пожарникари Втора РСПБЗН са изпратени на кръстовището на бул. „Липник“ и ул. „Иван Ведър“, заради сигнал за възникнало горене в кашон за отпадъци, разположен в близост до вендинг апарат. Горенето е ликвидирано на площ около 1 квадратен метър.

В 17:30 ч. екип от ССОД при РДПБЗН е изпратен на адрес на ул. „Сент Уан“ в Русе по сигнал за разпилян живак от счупен термометър. Веществото е събрано и депонирано.

Тази нощ, за времето от 22:41 ч. до 02:00 ч., два екипа от Първа РСПБЗН са работили по ликвидиране на пожар, възникнал в стая на къща на адрес на ул. „Стремление“ в Русе.

При извършване на гасителните действия е открит трупът на 57-годишен мъж, а впоследствие е установено, че друг 33-годишен е пострадал при възникналото произшествие. Той е откаран от екип на ЦСМП в УМБАЛ - Медика, където е прегледан, превързан и освободен за домашно лечение.

Горенето е ликвидирано на площ около 5 квадратни метра. Нанесени са щети по домашно имущество, дрехи, завивки и дограмата на помещението. Не е допуснато разпространение на пожара към останалата част на къщата.

Причините за възникване на пожара предстои да бъдат изяснени. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на полицията, образувано е досъдебно производство.

Тази нощ, между 03:13 и 03:30 ч. екип от Втора РСПБЗН е изпратен на ул. „Рига“ в Русе, където огнеборците са погасили възникнало запалване в пластмасов контейнер за смет.

Горенето е ликвидирано на площ около 2 квадратни метра.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари