Огнеборци спасиха кон от пожар в стопанска постройка

0
Огнеборци спасиха кон от пожар в стопанска постройка

2 сигнала за пожари са регистрирани през изминалите дни в русенската противопожарна служба, съобщават от ОД на МВР в Русе.

Днес в ранните часове, от 02.47 ч. до 03.40 ч., противопожарен екип от Първа РСПБЗН – Русе е изпратен на адрес гр. Русе, ул.”Йосиф Цанков” на сигнал за пожар в лек автомобил „Мерцедес”. Предполагаема причина за пожара е късо съединение в ел. инсталацията. При пожара са унищожени – двигателният отсек, преден капак, преден ляв калник, предна лява гума, предно стъкло, преден ляв фар и мигач.

Вчера пък, в 07.54 ч., е получен сигнал за пожар в стопанска постройка в с. Иваново, обл. Русе. Изпратен е противопожарен екип от РСПБЗН – Две могили.

При пристигане на място пожарникарите установяват, че покривната конструкция е прогоряла и паднала. Пожарът е локализиран и ликвидиран от огнеборците до 11.30 часа. Причина за пожара се е оказала късо съединение – вследствие на поройния дъжд се е намокрило ел. таблото на стопанската постройка, което е довело до възникване на пожара.

При произшествието са унищожени 100 кв.м. покривна конструкция; 80 кв.м. таванска конструкция; 200 бали фураж. Не е допуснато разпространение на пожара към двете жилищни сгради, намиращи се в непосредствена близост. Спасен е и намиращият се в стопанската постройка кон. За щастие няма пострадали.

Източник: МВР - Русе
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Момченце слушайки опера се обръща към майка си:
- Ако викаме така, нас в детската градина ни наказват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари