Обвиняват учителка от Русе за самоубийство на дете

9

Ученици не пестят обидните думи за учителката Росица Генова

Ученическите групи на децата от Математическата гимназия във Враца в инстаграм преливат от гневни коментари заради самоубийството на техния приятел Румен.

Инцидентът стана във вторник вечерта.

Почти всички пишещи са единодушни, че голямата вина за крайното решение на ученика от VIII г клас е в бруталното отношение на преподавателката по математика Росица Генова. Именно тя е човекът, който хваща Румен да преписва по време на класното в понеделник и го заплашва, че ще му напише двойка и така ще остане да повтаря класа. Очевидно крехката психика на детето не е издържала това унижение и още същата нощ то се самоубива.

В своите коментари учениците не пестят обидните думи за учителката от Русе Росица Генова, като методите ѝ на преподаване са определени като твърде спорни, алармира BulNews.bg.

Същото мнение изразиха и няколко родители.. Всички са категорични, че някои по-смели коментатори вероятно биха определили преподавателката по математика като моралния убиец на 14-годишния Румен. Това, разбира се, би била много крайна оценка, но е сигурно, че поведението на Росица Генова има пряка връзка с решението на нейния ученик да сложи край на живота си.

Вчера всички, които са преподавали на починалото дете, са били събрани при директорката, но на този етап не е ясна целта на това рандеву. Грозно впечатление на учениците обаче им е направило поведението на г-жа Росица Генова в сряда, която се е държала все едно, че нищо трагично не се е случило.

Вчера от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ публикуваха обръщение, в което официално признаха за трагичния инцидент с техен ученик:

"Днес е тъжен ден за общността на ППМГ „Акад. Иван Ценов“. Загубихме наш ученик, съученик и приятел, за когото всички скърбим. Трагедията е огромна, защото винаги сме възприемали училището ни като едно своеобразно семейство, в което всеки е ценен. Затова молим една лична и семейна трагедия да не бъде използвана за търсене на евтина популярност.

Нека всички бъдем смирени и съпричастни със скръбта на близките".

Самоубийството на ученик от елитно училище може би ще успее да събуди Инспектора по образованието във Враца и някой експерт все пак да поговори със съучениците на Румен. Може пък да чуят истини, които ще спасят живота на други деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    12
    Свилен
    Елитно училище?!? Като гледам коментиращите колко са неграмотни, ми става едно "НЕ земно" и почва да търся информация за Гай Луций Статий.
  • 2
    11
    Обективност
    Истината е, защо от ръководството не се вземат мерки, към учителите, към които има оплаквания. Защото и аз работя в тази сфера и виждам как има доста педагози, които се заяждат с учениците и не само и не се отреагира по никакъв начин дори да има оплаквания, а се потулват и замазват нещата, дори за детето може и по-зле да стане ако се оплаче. Не подкрепям преписването, но и отношението на някои учители е недопустимо, лично сме го преживели.
  • 6
    10
    до 7
    И какво чудно има, като в цяла Северна България сигурно само Видин е по-беден и западнал град от Русе?
  • 17
    9
    Аман
    При самоубийство винаги се образува досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Хванат да преписва на класна работа - факт. Ще бъде оставен да повтаря класа - такова чудо няма от години и учениците го знаят даже. Връща се вкъщи - къде е непоносимият натиск? Днешните модели за житейско поведение, за съжаление, убеждават децата, че всичко се постига с шмекерии, лакърдии и прочее, но без труд. Това формира социална незрялост и липса на емоционална интелигентност. И при най-малкото препятствие те дерайлират .... Защото никой не им внушава, че животът не е компютърна игра.
  • 26
    8
    Емилия
    Потърсете вината в семейството, приятелите, роднините, в "драскачи" като Вас и чак тогава търсете вината другаде. Училището обучава децата ни, то не ги възпитава! Обидно е да четем подобни жалки писаници! Съболезнование за детето и подкрепа за Учителя!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари