"Общински пазари" ще прави нов пазар край Дунав мост

4
Общинското дружество отчита ръст на печалбата през 2023 година
Общинското дружество отчита ръст на печалбата през 2023 година

Общинското дружество отчита ръст на печалбата през 2023 година

Общинското дружество "Общински пазари" ЕООД, което стопанисва 15 търговски обекта в Русе, за поредна година реализира счетоводна печалба в размер на 118 хил. лева, което е с 45 хил. лева повече от предходната година. След данъчно облагане, нетната печалба на дружеството е 106 хил. лева.

Основният източник на приходи за "Общински пазари" ЕООД е отдаването под наем на търговски площи и съоръжения. Коефициентът на рентабилност на приходите е 7,20%, което означава, че на всеки 100 лева нетни приходи дружеството реализира 7,20 лева счетоводна печалба.

Дружеството е внесло в бюджета на Община Русе такси в размер на 212 хил. лева и е освободено от внасяне на дивидент за финансовата 2022 г., поради инвестиционните разходи по изграждане на плувен комплекс в Парка на младежта.

През 2023 г. "Общински пазари" ЕООД е инвестирало 528 хил. лева в придобиване на дълготрайни материални активи, като е завършило реконструкцията на Централния пазар, направило е допълнителни разходи за плувния комплекс, организирало е "Русенски пролетен панаир" и е изградило ледена пързалка на площад "Света Троица".

За 2024 г. дружеството планира да изгради нов пазар в зона "З" на площад "Европа" в района на Дунав мост, да завърши строителството на плувния комплекс, да изгради търговски обект за сувенири в централната градска част и да проучи възможността за благоустрояване на пазарите "Иван Вазов" и "Лилия".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Никой
    Като пазара в Гюргево ли ще е? Домашно сирене домашни яйца месо истинско....а не прекупвачи от борсата а само името пазар.То в събота само русенци в Гюргево на пазар.
  • 14
    1
    наблюдател
    Целият град в пазарчета за да се краде? Мостът ще падне, те пазарчета ще правят? Хайде баста, сто неща започвате и не ги довършвате. А басейнът през зимата ли ще се ползва? Оправете си разкопаните, незавъшени улици.!!!!! Разбихме си колите!!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари