Общината разработи карта на тир паркингите в Русе

0
Общината разработи карта на тир паркингите в Русе
Общината разработи карта на тир паркингите в Русе Видео: Русе Медиа

Над 1400 са местата за паркиране, спиране и изчакване на камионите, каза заместник кметът Димитър Недев

Пътна карта, на която са обозначени всички тир паркинги около град Русе и зоните, в които са забранени престоят и паркирането – най-вече по бул. “България“, е изготвена от Община Русе. Картата е качена на сайта на общината, като на нея всичко е обозначено с пътни знаци, снимка на местата и указания за достигането до съответните паркинги.

Идеята на Община Русе е водачите на тежкотоварните автомобили и техните фирми да имат пълна представа за възможностите за спиране и изчакване за преминаване на Дунав мост или за почивки на територията на град Русе. Също да се знаят и за местата, на които това е абсолютно забранено. Като допълнение скоро ще бъде свързана и видеоинформация чрез камерите, от която пък ще може да се следи потокът на самата зона за излизане от България, която създава проблеми на жителите на град Русе и населените места около него“, обясни пред Русе Медиа зам.-кметът по транспорта и социалните дейности Димитър Недев.

Тротоарите, които преди време бяха превърнати във временни зони за изчакване по бул.“България“, са маркирани в червено. Те ще се ползват отново за спиране на камионите единствено при извънредни ситуации.

Никак не са малко възможностите на Русе – говорим за над 1400 места за паркиране на камиони и места за спиране и изчакване. Идеята е да направим по-безопасно движението в района на Дунав мост, тъй като трафикът е изключително силен. Имаме около 40 000 души движение ежедневно в двете посоки сутрин и вечер през тази зона и това е изключително натоварен участък в пиковите часове“, каза още Димитър Недев.

Картата е на български и английски език и ще се допълва там, където има промяна. В момента по бул. “Тутракан“ между двете кръгови кръстовища при Дунав мост не са отразени забранителни знаци, тъй като вървят дейности на различни фирми в Индустриалния парк и в района.

Зам.-кметът припомни, че бул. “България“ все още няма Акт 15 и официална постоянна организация на движението. „Община Русе заедно със сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Русе извърши преди две години обход и въведохме с наши сили и средства такава организация. Изпратили сме съответните документи до МРРБ чрез АПИ за одобряване на постоянна организация на движението, но за момента все още няма отговор. Единственото, което знаем засега, че се очаква ремонт на ремонта на бул. „България“, за да може той да стане удобен за движение“, каза още Димитър Недев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари