Общината продава два свои магазина в Русе

0
Общинските съветници от БСП отново изразиха принципно несъгласие срещу практиката да се продават атрактивни общински имоти
Общинските съветници от БСП отново изразиха принципно несъгласие срещу практиката да се продават атрактивни общински имоти

На днешното си заседание Общински съвет - Русе прие две решения, с които продължава изпълнението на Годишния план за приватизация на общинска собственост през 2015 г. Ще бъде открита процедура за приватизация за два магазина в града. 

Единият е магазин за цветя, намиращ се на ул. "Петко Д. Петков" 10. Обектът се намира на партера в 15 етажна жилищна сграда, въвеедена в експлоатация през 1978 г. Магазинът обхваща 49.46 кв.м. и се състои от търговска зала, склад и сервизно помещение, заедно с 2.41% от общите части от сградата и от отстъпеното право на строеж. Данъчната оценка на имота към 24 януари 2015 г. е 38 506.80 лв. Комисията по приватизация предлага да се извърши продажба чрез публичен търг с явно наддаване с начална тръжна цена 72 400 лв., стъпка на наддаване 3 000 лв. и депозит за участие 7 000 лв. 

Вторият магазин се намира на площад "Д-р Мустаков" (до Американското пазарче). Представлява двуетажна масивна обслужваща сграда  със застроена площ 44 кв.м., а общата площ е 110 кв.м. Изградена е през 2001-2002 г. като градински център на общинско търговско дружество „Паркстрой“ ЕООД. Функционално е разпределена в търговско помещение на партерния етаж с два входа: търговски от площад д-р Мустаков и служебен към вътрешен двор от север. Обектът е обособен за търговска дейност, използван е като магазин за цветя и друг вид промишлени стоки, но към настоящия момент не функционира. Данъчната оценка на обекта към 2 април 2015 г. е 25 860.90 лв. Комисията по приватизация предлага да се извърши продажба чрез публичен търг с явно наддаване с начална тръжна цена 80 150.00 лв., стъпка на наддаване 3 000 лв. и депозит за участие 7 000 лв.

Както и по време на заседанията на Постоянните комисии, общинските съветници от БСП отново изразиха принципно несъгласие срещу практиката да се продават атрактивни общински имоти, вместо да се използват за развиване на дейност и генериране на печалба.

Източник: ТОП НОВИНИ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари