Община Русе стартира проект за опазване и популяризиране на културното наследство

0
Общината кани заинтересованите лица на пресконференция във връзка със стартирането на проекта
Общината кани заинтересованите лица на пресконференция във връзка със стартирането на проекта

 Общината кани заинтересованите лица на пресконференция във връзка със стартирането на проекта

На 06.07., сряда, от 10:30 ч. в зала „Свети Георги“, пл. "Свобода" № 6, ет. 6, ще се проведе встъпителна пресконференция относно проектОпазване и популяризиране на културното наследство чрез дигитално съхранение и представяне“ по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, финансиран от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство.

Целта на срещата е екипът на проекта от администрацията на Община Русе да представи на заинтересованите лица и медиите основните цели и дейности по проекта, както и участващите партньорски организации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Русенец
    Господин кмете, поканете Борислав Българинов и неговите кифли дето му градят грабежа да ви консултира. Той е като Прометей в културата, историята и обича Русе по вече. от дамата на сърцето си, както би казал неговия патрон в масонството Българинов кмет!!!!!!
  • 12
    1
    За какво културно наследство...
    За какво културно наследство иде реч? Унищожени и тихомълком съборени къщи представляващи гореописаното с архитектура и характерен стил.Виенски сенцесион ул.Дойран,къща с колекционерска стойност,къде е? Розетки,барелефи и т.н. Община Русе я събори и сега има подобие на парцел или паркинг,заплют от някой.Колко сгради тихомълком унищожиха селяците в Русе? Оставят на саморазрушение и до там.Този общински съвет трябва да е ЧАО отдавна и да е в нов вид.Млади хора.Дано да не са от Пиргово,Бабово,Щръклево,Сливо Поле,Николово,и т.н. Дано да дойдат от Виена,Флоренция или Венеция,поне РиМ.Архитекти,кметове бивши....УЖАС Паветата във Франция,Италия,Англия,Шотландия,Испания са обявени за културно наследство.В Русе ГЕРБ ги залива с Асфалт или ги продава,тоест почостване? Района на речна гара.Къде са паветата? Дано са във Залцбург,Дрезден,Линц или Авиньон.По Липник са под Асфалт.Браво на Кметовете и Аехитектите браво на Русенски Общ.Съвет.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари