Община Русе ще финансира с повече от 200 000 лева три спортни клуба

3
С 80 000 лева ще бъде подпомогнат ФК „Дунав“
С 80 000 лева ще бъде подпомогнат ФК „Дунав“ Снимка: Община Русе

С 80 000 лева ще бъде подпомогнат ФК „Дунав“

На днешната сесия на Общинския съвет бе гласувано с мнозинство Община Русе да финансира дейността на Сдружение „Футболен клуб Дунав - Русе“, Спортен клуб по баскетбол „Дунав-Русе-2016“ и Спортен клуб по волейболДунав“. Съгласно решението администрацията ще подпише договори за спонсорство със спортните клубове на обща стойност 210 000 лв.

С 80 000 лв. ще бъде подпомогнат ФК „Дунав“, като отборът ще представлява Русе на почти всяко ниво в структурата и йерархията на българския футбол. Благодарение на отпуснатите средства клубът ще има по-голяма възможност за участие в Първа футболна лига.

Спортният клуб по баскетбол „Дунав Русе - 2016“ ще разполага с финансиране на стойност 60 000 лв., за да продължи своята програма за развитие на баскетбола сред подрастващите, която всяка година доразвива. През 2023 година бе постигнат значим успех - шампионска титла при момчетата U17 г, която е първа в историята на Русе. Момчетата от отбора и техните треньори бяха отличени като отбор № 1 на Община Русе на церемонията по присъждане на наградите „Спортист на годината за 2023 г.“ През изминалата година баскетболният клуб регистрира женски отбор за участие в „А“ група за сезон 2023-2024 г. С участието си в най-силното първенство на България при жените тимът има желание да върне славата на Русе като сериозен фактор в женския баскетбол.

С финансирането от 70 000 лв. волейболният „Дунав“ се ангажира да преследва класиране в Ефбет Суперволей лига на България и развитие на Детско-юношеската школа на клуба. През настоящия сезон отборът завърши редовния сезон без загубен мач и продължава с отличните си игра и в плейофната серия.

Отпусканите средства са от общинския бюджет, като трите спортни клуба предлагат пакет мерки, чрез които да популяризират Русе при всички предстоящи срещи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Ренегат 1
    Не искам парите от данъците ми да отиват за тия помияри!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари