Община Русе проведе учебна тренировка на изпълнението на Външния авариен план

0
Командно-щабна учебна тренировка на изпълнението на Външния авариен план на „Депо за светли нефтопродукти - Русе”
Командно-щабна учебна тренировка на изпълнението на Външния авариен план на „Депо за светли нефтопродукти - Русе” Снимка: Община Русе

Командно-щабна учебна тренировка на изпълнението на Външния авариен план на „Депо за светли нефтопродукти - Русе”

Днес в сградата на Община Русе се проведе командно-щабна учебна тренировка на изпълнението на Външния авариен план на „Депо за светли нефтопродукти - Русе”, с оператор „Сакса” ООД.

В учението се включиха представители на общинската и областна администрации, на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Русе, Областния съвет на Българския червен кръст – Русе, Изпълнителната Агенция „Морска администрация“, Дирекция „Речен надзор“ – Русе, Държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“, Доброволческото формирование за борба с бедствия и аварии към Община Русе и служители на Регионалната инспекция по околната среда и водите.

Целта на учението е при възникнал инцидент, свързан с разлив на нефтопродукти по река Дунав, да се проиграят съвместните действия по координация и взаимодействие между членовете на Общинския щаб за изпълнение на Външния авариен план.

Обсъдени бяха стъпките в конкретна обстановка, както и евентуална необходимост от актуализация на Плана при възникване на промишлени аварии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари