Област Смолян влиза в грипна епидемия

0
От утре се въвеждат временни противоепидемични мерки
От утре се въвеждат временни противоепидемични мерки

От утре се въвеждат временни противоепидемични мерки

Грипна епидемия в област Смолян влиза в сила от 18 януари до 24 януари 2024 година.

Решението е взето въз основа на повишаване на заболяемостта от грип и остри респираторни заболявания, дотигнала епидемични стойности от 268,9 заболели на 10 000 население, както и доказана циркулация на грипни вируси в Смолянска област, съобщава БТА.

Временните противоепидемични мерки, които влизат в сила от утре включват: преустановяване на плановите консултации на здрави бременни жени и деца; преустановяване на профилактичните прегледи и задължителните имунизации и реимунизации; преустановяване на свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и социални институции за деца и възрастни; провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските ясли, градини и училища, като установените болни деца се връщат в дома; не допускане на работа заболели от персонала; засилена текуща дезинфекция, двукратно дневно и често проветряване на помещенията.

Регионалната здравна инспекция в Смолян е уведомила Областният управител, кметовете на общини и ръководителите на лечебни и здравни заведения, за да се създаде необходимата организация за контрол по спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на грип и ОРЗ на територията на областта.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари