Обединеното кралство няма да приема повторно мигранти, върнати от Ирландия

1
Спорът между между Дъблин и Лондон ескалира
Спорът между между Дъблин и Лондон ескалира

Спорът между между Дъблин и Лондон ескалира

Обединеното кралство няма да приема обратно лица, търсещи убежище, които пресичат границата с Ирландия, докато ЕС не приеме, че можем да ги изпратим обратно във Франция, заяви правителствен източник, предава БНР.

Коментарът идва на фона на ескалиращия спор между Дъблин и Лондон относно плановете на ирландското правителство за ново законодателство, което да позволи на търсещите убежище, които преминават границата от Северна Ирландия, да бъдат връщани обратно в Обединеното кралство.

Британски и ирландски министри днес ще се срещнат на фона на растящото напрежение около политиката на Обединеното кралство спрямо мигрантите, съставна част от която е плана за депортиране на част от тях в Руанда.

Ирландското правителство твърди, че се наблюдава наплив от търсещи убежище, идващи от Северна Ирландия, защото се „страхуват“ да не бъдат изпратени в Руанда. Дъблин декларира, че няма да осигури „вратичка“ за нечии други "миграционни предизвикателства".

Ирландия заяви, че 80% от последните търсещите убежище са пристигнали от Северна Ирландия. Обединеното кралство обаче казва, че няма да ги приеме обратно, освен ако ЕС не промени позицията си относно връщането на мигранти във Франция.

Разговорите между британския вътрешен министър Джеймс Клевърли и ирландския министър на правосъдието Хелън Макенти трябваше да се проведат днес, но бяха отложени късно в неделя без обяснение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Балканеца
    Ами да ги връщат направо в Руанда и ще спрат да ходят там, гарантирано.
  • 2
    1
    Чърчил
    Европейци,а? Европа,а? Видяхте ли я Европа?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари