Няма дрога, нарочиха ме!

0
Константин: Почвам да мисля, че това е някаква целенасочена кампания срещу мен и срещу дискотеката
Константин: Почвам да мисля, че това е някаква целенасочена кампания срещу мен и срещу дискотеката

Акцията на полицията в дискотеката на фолк певеца Константин е следствие на прекрояването на сега съществуващите правила в търговията с наркотици в заведенията.

Или се е намесила конкуренцията, или някой не си е платил достатъчно за таксата „спокойствие", обясниха запознати със случващото се в клубния живот, пише Всеки ден.

Почвам да мисля, че това е някаква целенасочена кампания срещу мен и срещу дискотеката", заяви пък Константин.

7 души бяха арестувани в петък вечер в Студентски град във фолк клуб „Плаза". Според полицията задържането е станало в момент на сделка и в заведението е открит скъп наркотик. Само двама останаха в ареста до понеделник, когато съдът ще гледа мярката им. Управителят на клуба - Игнат Ханджиев, и друг служител, който бил дилър. СДВР не посочва количества и вид наркотик.

Полицаите открили специални помещения, в които се съхранявала дрогата, разделена на дози. А за ВИП клиентите имало пригодени стаи, в които можели да си смъркат на спокойствие. Това съобщи шефът на столичната полиция Младен Маринов малко след акцията.

Дилърите са използвали сложна система от кодове и пароли, с които употребяващите да бъдат предупреждавани при полицейски проверки.

Собственикът на заведението Константин заяви, че операцията е целенасочена срещу него и заведението.

Няма как да има такова нещо и да се разпространяват наркотици в заведението. 1000% съм сигурен. Работя с този екип от 9 години, те са професионалисти. Контролът е изключително висок. Човек с оръжие не е влизал тук. Всяка седмици в заведението има институции. Ще си търся правата", закани се изпълнителят.

Не знам за какво място става въпрос, в заведението има много помещения", каза още той по повод кокаиновите будоари за специални клиенти.

Подобни удобства обаче има в почти всяко модерно заведение. Първи за комфорта на употребяващите помислиха от известна верига заведения в София и Пловдив преди десетина години. Те снабдиха тоалетните си с малки масички, за да не се използва капакът на тоалетната чиния като поставка за „магистралите" кокаин.

За да се стигне и до по-модерните стъклени или огледални поставки, с които е оборудвано WC-то на най-актуалните клубове в момента. Обществена тайна е, че в много от култовите заведения има и т.нар. ВИП тоалетни с допуск, само за редовни клиенти с дебели сметки и специфични потребности. Ясно е също, че в конкретни заведения дрога може да се поръча и направо на бара, а външни дилъри не се допускат.

Каква част от клубовете ще бъдат хванати в съучастие с дилърите на наркотици обаче, още не ясно.

Не е ясно и дали акцията в „Плаза" ще бъде последвана от други.

Източник: Всеки ден
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари