Някой трябва да покаже на Григорчо къде е България на картата

1
Димитров вече е определян като „предател“ и „родоотстъпник“
Димитров вече е определян като „предател“ и „родоотстъпник“

В последните дни феновете на тениса и спортни личности у нас скочиха остро срещу най-добрия ни тенисист Григор Димитров.

Причината за вълната от недоволство е заради отказа му да играе за България в решителния мач за Купа Дейвис срещу Унгария, коментира BIG5.

Той предпочете да си почине, вместо да помогне на съотборниците си да се изкачат в по-горна група на неофициалното отборно световно първенство по тенис. Това може да е била и последната възможност за Григор да играе за България!

По този начин хасковлията се нареди до Димитър Бербатов, който преди години загърби националния ни отбор по футбол заради личните си интереси. Нападателят обаче и до ден днешен не разбра, че това не му бе от полза.  

Димитров вече е определян като „предател“ и „родоотстъпник“. За всичко това обаче си е виновен самият Григор и баща му, който от години го настройва срещу българските фенове. Дори Димитър Господинов най-нагло заяви, че хасковлията имал много фенове в чужбина, не само у нас.

Да, така е, но след години никой няма да си спомня за него, тъй като той стремглаво е тръгнал надолу.

Ако беше взел участие в мача с Унгария, Гришо можеше да запише името си със златни букви в историята на българския тенис. Той обаче изпусна тази възможност и едва ли е добра идея скоро да се появява на родна земя.

Баща и син потвърждават само едно. Не е важно с кого стоиш на трибуните на Уимбълдън. Важно е дали манталитетът ти е хасковски или Лондонски.

Това, което направи Григор го сваля на няколко стъпала под сестри Малееви и Цветана Пиронкова. И тази федерация, която Димитър Господинов сега плюе, осигуряваше на сина му самолетни билети и уайлд кард за турнири. А той висеше денонощно в централата на зала София.  

Само да припомним, че преди Григор и Тодор Енев бе в елита при юношите. И той също беше под крилото на мениджъра Георги Стоименов, докато не се срина. Енев и Анди Родик (САЩ) влязоха от една и съща врата в мъжкия тенис! Накъде ли е тръгнал Гришо под свирката на мениджъра си?

Феновете вече му готвят уникално „посрещане“, което едва ли ще забрави. Григор вече близо две години лази по нервите на родните фенове. Първо не се появи на награждаването за Спортист на годината, анкета, която той спечели.

Той направи видеообръщение към феновете си на развален български, което вбеси всички.

Толкова ли е забравил родния си език след само няколко години в чужбина? Освен това личния му сайт е на английски, а в социалните мрежи не комуникира с българските си фенове.

Определено първата ни ракета е тръгнал по много лош път и ако не се вземе в ръце, в най-скоро време ще е чужд в собствената си държава. А това няма да е в негов интерес.

Той трябва да разбере, че България е над всичко и няма право да поставя собствените си интереси над тези на националния ни отбор, както направи Бербатов.

Източник: BIG5
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари