Новогодишен концерт по виенски образец зарадва русенската публика

1
Вече е традиция в началото на януари Русенска филхармония да изнася празнична програма, която наподобява концертите на 1 януари, които прави Виенска филхармония
Вече е традиция в началото на януари Русенска филхармония да изнася празнична програма, която наподобява концертите на 1 януари, които прави Виенска филхармония Видео: БГНЕС

Новогодишен концерт по виенски образец зарадва за поредна година русенската публика. Вече е традиция в началото на януари Русенска филхармония да изнася празнична програма, която наподобява концертите на 1 януари, които прави Виенска филхармония. В продължение на час и половина публиката от Русе, наричан "малката Виена", аплодираха горещо изпълненията на музиканти и певци под диригентството на младия виенски възпитаник Димитър Косев.

Програмата бе съставена изцяло от творби на Йохан Щраус. Прозвучаха увертюра, арии, дуети и чардаш от оперетата "Прилепът", както и най-хубавите му валсове, "Пицикато полка", "Трик-трак" полка и традиционният "Радецки марш", където се включи и публиката с аплодисментите си. На сцената бяха и оперните певци Мария Цветкова, Теодора Чукурска, Андреана Николова, Даниела Караиванова, Елена Баръмова и Николай Моцов.

За първи път диригентската палка бе поверена на 22-годишния Димитър Косев, възпитаник на русенското Училище по изкуствата с пиано, който наскоро се дипломира с дирижиране във Виена.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари