Нова пиеса ще отправи предизвикателство към публиката в Русе

0
Зрителите ще се потопят в провокацията на режисьора проф. Пламен Марков и ирландския драматург Мартин Макдона
Зрителите ще се потопят в провокацията на режисьора проф. Пламен Марков и ирландския драматург Мартин Макдона Видео: Русе Медиа

Зрителите ще се потопят в провокацията на режисьора проф. Пламен Марков и ирландския драматург Мартин Макдона

Новата премиера на Драматичен театър „Сава Огнянов“-Русе ще отправи поредно предизвикателство към публиката. На 21 април от 19:00 часа зрителите ще се потопят в провокацията на режисьора проф. Пламен Марков и ирландския драматург Мартин Макдона „Куцльото от забутания остров“. Проф.Марков поставя текста 25 години, след като го е правил в Малък градски театър „Зад канала“, но сега го е погледнал под различен ъгъл, информира Русе Медиа.

Режисьорът е направил сам превода на текста за русенската постановка, след като е учил ирландски, опознал е много добре през годините Мартин Макдона и го усеща вече по друг начин. Проф.Марков споделя мнението на „Ню Йорк Таймс“, че Макдона е най-големият автор на 21 век. Актьорите пък са провокирани от посланията на пиесата за борбата с предубежденията, за непрекъснатото желание да бъдем другаде, за да бъдем други, бягайки от себе си.

Главната роля е поверена на Тодор Лазаров, участват актьорите Мая Новоселска /гост/, Цанка Цанева /гост/, Петя Венелинова, Любомир Кънев, Венцислав Петков, Ивайло Спасимиров, Ивана Керанова, Кадри Хабил, Косьо Станев. Сценографията е на Светослав Кокалов, костюми – Петя Стойкова, композитор – Пламен Мирчев-Мирона, видео – Димитър Сарджиев.

Пиесата разказва историята как до „забутания остров“ достига новината, че от Холивуд пристигат да снимат филм. Това е събитието което разгръща сюжета и развива характерите на героите на Макдона. За всеки участието в снимките е шанс да промени островната скука в живота си и да постигне лесна слава.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари