Нов протест блокира кино "Одеон"

1
Киното е заключено отвътре, и никой не може да влезе или излезе
Киното е заключено отвътре, и никой не може да влезе или излезе Снимка: БГНЕС

Киното е заключено отвътре, и никой не може да влезе или излезе

Нов протест блокира кино "Одеон" тази вечер, предаде БГНЕС. Вътре се прожектира филмът Синият кафтан” (Le bleu du caftan, 2022, Франция/Мароко/Белгия/Дания) на Мариам Тузани. В ролите: Любна Азабал, Салех Бакри, Аюб Мисюи.

Филмът разказва за Халим и Мина, които управляват традиционен магазин за кафтан в една от най-старите медини в Мароко. За да могат да се справят с взискателните клиенти, те наемат талантлив младеж за чирак. Постепенно Мина осъзнава колко много съпругът ѝ е развълнуван от неговото присъствие.

Киното е заключено отвътре, и никой не може да влезе или излезе.

Протестиращите този път не носят фланелки на "Възраждане".

Протестираме против това малки деца да гледат филми със секс между малки деца. Именно това се случва вътре в кино Одеон, и е с благословията на депутати от ПП, ДБ и други обществени личности”, заяви Борис Цанков, част от протестиращите.

“Тук имаше поне 13 деца, които бяха между 13-15 години. Това не е нормално. В същото време господата от джендър-идеологията ни обиждат. Ние не сме от "Възраждане", ние сме обикновени граждани, и не искаме на нашите деца да им се случва това. Сега има една пропаганда, която си проправя път в България, и трябва навреме да се спре”, каза още протестиращият.

Пред кино Одеон стоят и хора, които са в подкрепа на прожектирания филм. Велислав Величков от “Правосъдие за всеки” уточни, че "ставаме свидетели на последствията" от вчера. “Идвам от планина, бях с детето си там, и сега идвам тук, за да се уверя, че хората ще могат спокойно да гледат европейски филм с награди. Заради напрежението вчера се е отменила прожекцията, а днес много хора дойдоха, за да осигурят възможността спокойно този, който си е купил билет, да гледа кино”, каза още Велислав Величков. “Ако някоя партия ще разрешава и забранява прожекции, се връщаме във времената на нацизма в Германия, или във времената на комунизма в СССР. Очевидно някой иска да върне онези времена, ние няма да го позволим, защото гражданските права са еднакви за всички. Киното не може да бъде ограничавано по политически причини. Слава Богу, днес прожекцията тръгна, тук има някаква агитка от 5 човека, не искам да ги квалифицирам, но очевидно те не знаят защо са тук. Питах ги дали са гледали филма, те казаха "не" - ами тогава защо протестират”, подчерта Велислав Величков

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    До 8
    Да те еба в даскала! Имам малко магазинче, провокативен гей ми идва да проси пари. Марш от тука, то той нахален. Притеснява ми клиенти. А АЗ ПЛАЩАМ! Данъци, налози, наеми, тротоарни права и т.н. Пред магазинчето ми е бе! Не ми дреме, че е обратен, но защо го демонстрира точно пред малкия ми бизнес? Ще запасвам бухалка! Защото общината ме гони за парите си!
  • -1
    8
    daskal
    До 7 - Ами като ще сме "по мъже" - да плюем на законите, да запасваме пищови, ножове и да се оправяме по улиците кой както може?! Не ти харесва как изглежда някой - гръмваш го! Право на съществуване ще имат само нещата и хората, които се харесват на такива "мъже"! Така е по-добре, нали?
  • -1
    7
    до 6 европеец
    може и да са 5 човека ама са по-мъже от всички вас дето и да ви пикаят на лицето ще седите и ще се свивате само, може би ще подадете оплакване в полицията или в интернет да се разревете да търсите съчувствие от непознати .................................................. да вземат да ви крадат пред вас, ще си извадите телефона да ги снимате и нищо няма да направите .................................................. от такива безгръбначни влечуги като вас нищо не става, даже родителите ви са ви го припомняли неколкократно .................................................. тея може да са 5 ама правят нещо, а вие само ревете в интернет колко сте прогресивни и модерни - главата препълнена с пропаганда, чак от ушите и носа почва да излиза обратно .................................................. не вярвах, че толкова глупави сънародници ще имам и ще ме е срам от тях
  • -9
    6
    Европеец
    Руските агенти отново са се разбеснели. Няма ли полиция в тази държава да вкара всичките 5 протестиращи в затвора за по няколко години! 5 човека срещу 7 милиона поддръжници на евроатлантическите ценности! Какво като момчетата от филма са на по 13 години. Важното е че се обичат! В тази държава трябва да се спре толерирането на хомофоби и путински шпиони.
  • -7
    5
    антифашист
    Абе вгъзродените вчера са пропуснали инструктажа и бяха с партийни знаци. Ама коцето се усети, че може да го подведат под наказателна отговорност по няколко члена на НПК и набързо ви инструктира. Направо се спуквам от смях. Че и много бе! Цели 5 човека, които не знаят за какво са там :D Абе такава излагация само от бялата Златка сме виждали, но да не забравяме, че коцето е негово протеже доста години в Атака! :D :D :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари