Николина Ангелкова не се е разпознала в снимките с Живко Коцев

0
Илиана Кирилова: Върви омаскаряване на определени личности
Илиана Кирилова: Върви омаскаряване на определени личности

Илиана Кирилова: Върви омаскаряване на определени личности

„Има забрана по отношение на прокурорите да коментират каквито и да било доказателства, които са събрани по по-специален ред. Мястото, където трябва да бъдат представени, е в съда“, каза прокурор Кирилова в предаването "Тази сутрин" по bTV по повод скандалните снимки с пудела и пачките с пари, които изтекоха в медиите.

Тя коментира и кой е пуснал в публичното пространство въпросните снимки и свидетелските показания.

„Това е въпрос, който доста време седи на дневен ред. Не може да бъде отговорено еднозначно. Материалите по едно дело минават през много хора. Второ – когато едно дело постъпи в съда с него имат право да се запознаят адвокатите и е твърде неприятно, особено за прокуратурата, защото се наблюдава тенденция за „омаскаряване“ на тези хора, както се изразяват медиите“, поясни тя.

Според нея самото изтичане на тези снимки нарушава следствената тайна, но тя е категорична, че „прокуратурата няма такава задача – да омаскарява хората“. Прокуратурата на този етап не се е самосезирала, стана ясно още от думите ѝ.

„Разказът, който сам може да си изгради по тези снимки, е съобразно собственото му възприятие. Дали това е възможно или не? Дали тези лица на снимките имат необходимия морал или това е действие на прокуратурата, което цели да ги дискредитира? Това е въпрос на възприятие“, обясни още прокурор Кирилова.

Според нея „ако се докаже, че лицата, които са на снимките, са именно тези, наблюдаващите прокурори би трябвало да проверят кога са направени те, по какъв повод и хората имат ли връзка помежду си“. Тя е категорична, че ролята на бившия главен секретар на МВР в тази организирана престъпна група предстои да се изясни, ако наистина има такава връзка.

„Повдигнато му обвинение е за участие в организирана престъпна група. Разпитани са 50 човека, но по това дело предстоят още разпити, които трябва да дадат по-голяма конкретика по евентуалната роля на бившия главен секретар на МВР“, каза още тя.

Прокурор Кирилова поясни, че познава Живко Коцев от 1994 г. Според нея не може да се отрече, че той има една добра кариера. „От разпита, който изтече, се разбира, че той го е правил от лоялност към свои бивши началници и настоящи приятели – това е, което аз видях. На този етап има яснота, но няма как да я споделя, защото не бива г-н Коцев да научава за това от медиите“, посочи още тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Иван Асен
    Е тая коя я обарват на снимката не е тя.как да е тя като тя не дава да я обарват а направо го скрива устно
  • 2
    3
    Снимката
    е преди тунинга на носа, което води до извода че е на доста повеече от една година (освен ако не е монтаж). Другата пачавра - прокурорката пък се жали, че еврото щял да я залива с киселина. Да не драматизира - еврото може да е нагъл мошенник, но не вярвам да хвърля усилия да се надскача с природата.
  • 7
    2
    Am4ikak
    Как ще се разпознае,като тя сега не изглежда като на снимката?! Нали се абгрейдва! Няма го големия нос!!!
  • 6
    1
    Бахти козата!
    Нагли гнусни герберасти!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари