Николай Събев с първи коментар след изборите

0
"Още вчера имаше разговор на "Продължаваме промяната" с "Демократична България", каза собственикът на "Еконт"
"Още вчера имаше разговор на "Продължаваме промяната" с "Демократична България", каза собственикът на "Еконт" Снимка: bTV

"Още вчера са започнали разговорите на Продължаваме промяната с ДБ и Христо Иванов. Те изразиха готовност да преговаряме"

Това каза Николай Събев от "Продължаваме промяната" пред bTV.

"Преговори е имало и с БСП и ИТН. Още не се е обсъждало дали има съгласие от тяхна страна премиер да е Кирил Петков", добави Събев.

Той обясни, че вероятно ще участва в транспортната комисия, като има предложение той да е министър на транспорта. Попитан колко средства е дарил за кампанията на "Продължаваме промяната", Събев отговори, че по принцип той е голям дарител: 

"Аз съм голям дарител в България. В тази кампания дарих над 300 000 лв. Даниел Лорер ми се обади, че има много фалшиви новини и трябват средства. И аз ги дадох", заяви Николай Събев

Събев поясни, че е говорил с Даниел Лорер за нуждата от средства. По думите му той е чакал политическа сила, която да направи България добро място за живеене: „Аз бях гневен, когато излязох на протест. Исках да се промени нещо, защото има голяма разлика между развитието на частния и публичния сектор“.

Цел му е да ускори по 3 придвижването на стоките в България: „Моята мечта е с 30% да повишим жизненото равнище на българи само заради по-бързите доставки“.

Той обясни, че в Европа се инвестира в жп транспорт, за да се запази чистотата на въздуха. Според него шосейния транспорт трябва да бъде разтоварен. Той не отчита като добра практика наличието на повече от един автомобил в семейство.

"Магистралите трябва да продължат да се строят. те обаче не трябва да са колекторни и да събират потоците от градовете на север и юг. Трябват още магистрали", обясни Събев.

Собственикът на „Еконт“ обясни, е кандидатурите на ПП не са окончателни, а подлежат на обсъждане: „Нашият подход е, че ние първо трябва да настроим тези части от нашите платформи, които трябва да се преговорят. Нашето желание да е имам ясен план за 4 години. След това ще седнем и ще видим кой може да ги изпълнява“.

Той потвърди подкрепата на "Продължаваме промяната" за Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари