Николай Рашков: Приемането ни в сухопътния Шенген е абсолютен приоритет, защото всички търпим загуби

1
Всички ние като потребители плащаме цената от неприемането ни с по-високи цени в магазините от тези на западноевропейците
Всички ние като потребители плащаме цената от неприемането ни с по-високи цени в магазините от тези на западноевропейците Видео: NOVA

Всички ние като потребители плащаме цената от неприемането ни с по-високи цени в магазините от тези на западноевропейците

Българската икономика губи над 1 милиард лева годишно заради неприемането ни в Шенген и по суша. Изчисленията са на Съюза на международните превозвачи. Основният проблем според тях продължава да е чакането по границите, като фирмите в бранша са ощетени с 270 милиона лева за заплати на служителите си, само докато международните шофьори са на опашка. Темата в студиото на „Здравей, България” по NOVA коментира българският представител в Работната група на ЕК по темите на транспорта Николай Рашков.

По думите на Рашков всички ние като потребители плащаме цената от неприемането ни с по-високи цени в магазините от тези на западноевропейците. Рекордите за чакане на границата са от по над два дни, посочи експертът. Според статистиката най-много камионите чакат на „Кулата”, при Русе и Видин.

Българският представител в Работната група на ЕК по темите на транспорта е категоричен, че контролът по границите ни трябва да е строг, независимо дали стоката е за Австрия, или за друга държава. „Тези проверки могат да бъдат извършени по начин, който не затруднява минаването на границата”, категоричен е Николай Рашков.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    КараКольо
    Загубите, курво долна, ги търпим от кражбите на мафията, превзела държавата. Там се отичат милиарди годишно. Там ни е загубата на нас, тотал щетата. Втората ни опустошителна загуба, която търпим, са изчезващите от държавата хора. Всеки офейкал е категорична тотална загуба, с тях дава сериозна фира и раждаемоста и латегоричната тотална загуба се ужесточава брутално. А опиканите там милиончета, дето ви бодат очичките, че ви седяли по два дни камиончетата, са най-просташкият комичен остатъчен продукт от собствените ви мафиотски постъпки. Сами сте се вкарали в капана на алчноста си и сега сте в задънена улица. Румъния обаче, ще се откопчи от дъното България и ще излети напред. И ще я приемат, под носа ви. Да го духате и вие и скапания ви шенген. Аз искам мафията избесена на площада. Шенген ни най-малко не ме вълнува.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари