Николай Денков: Убийството на Мартин Божанов е пример за неработещата правосъдна система

0
Това, което наблюдаваме с това убийство, а и с предишните, е отзвук на последните десетилетия, допълни премиерът
Това, което наблюдаваме с това убийство, а и с предишните, е отзвук на последните десетилетия, допълни премиерът Видео: БНТ

Отстраниха го, защото се уплашиха, че ще разкрие факти за връзките му с такива среди, беше коментарът на бившия вътрешен министър Бойко Рашков

Проведох разговор с главния секретар на МВР. Текат следствени действия. Жертвата няма досие. Той е разследван от журналисти. Това е пример за неработещата правосъдна система. Това е причина да искаме тя да бъде оздравена“.

Това коментира министър-председателят Николай Денков преди заседанието на Евросъвета по повод убийството на Мартин Божанов – Нотариуса в София.

Ние предприемаме стъпки. Опитваме да рестартираме системата, за да си върши работата. Това, което наблюдаваме с това убийство, а и с предишните, е отзвук на последните десетилетия. Специализираният съд се оказа, че върши съвсем друга работа и трябваше да го закриваме“, допълни той.

Ние водихме разследване срещу този човек, когато бях министър. Той е свързан със среди и в прокуратурата, и в магистратурата, и в съда, и сега го отстраниха, защото се уплашиха, че ще разкрие факти за връзките му с такива среди“. Това коментира пред журналисти в парламента бившият вътрешен министър, в момента депутат от парламентарната група на „Продължаваме промяната - Демократична Българи“ Бойко Рашков, цитиран от БТА.

Надявам се компетентните органи да разкрият престъплението“, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари