Никола Стоянов: Възможно е България да получи още 1 милиард кубични метра азерски газ

0
По думите му войната в Украйна става все по-ожесточена
По думите му войната в Украйна става все по-ожесточена Видео: NOVA

По схемата с Азербайджан България може да получи допълнително още до 1 милиард кубически метра азерски газ годишно

Това заяви в предаването „Денят на живо” по NOVA  министърът на икономиката Никола Стоянов.

На практика това би било много добре, защото имаме нужда да се грижим за потреблението на големите консуматори. Столичната община и „Топлофикация” не ги предложихме, защото те няма какъв продукт да предложат за бартер на Азербайджан”, поясни той.

Затова страната ни щяла да използва големи заводи, които произвеждат торове, стъкло, уточни Стоянов.

Когато застанах на поста, заварих блокирани сектори. Става дума за внос на материали. Последствията още ги носим, особено във ВМЗ - Сопот. Предишното ръководство 3 месеца не се беше погрижило за снабдяването с материали”, заяви Стоянов.

Министърът на икономиката коментира и обръщението на Путин, който обяви официално присъединяването на Херсонска, Запорожка, Донецката и Луганската област към руската федерация. По думите му войната става все по-ожесточена.

За райския газ в заведенията у нас:

Наистина контролът беше занижен. В последно време се направиха 400 проверки, но са съставени едва 14 акта. Причината е, че КЗП няма право да проверява химически вещества. Това го прави РЗИ”, коментира Никола Стоянов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Недоумяващ
    Каква стана тя Стоянов?Нали Киро бил ходил до Азербайджан на екскурзия?А то излезе ,че е договорил газ,което с днешна дата е факт,а според теб имаме и опция за допълнителни количества.Но помията си остава за сметка на Киро...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари