Никола Минчев: Не можеш да кажеш на шофьор от НСО с каква скорост да кара

0
Кирил Петков има охрана някъде отпреди 6 месеца след конкретна заплаха към него
Кирил Петков има охрана някъде отпреди 6 месеца след конкретна заплаха към него Снимка: bTV / стоп кадър

Кирил Петков има охрана някъде отпреди 6 месеца след конкретна заплаха към него

Като председател на Народното събрание съм ползвал транспорт на НСО. В момента също ползвам, защото зам.-председателите на Народното събрание имат право на този транспорт. Има възможности за получаване на охрана, когато има конкретна заплаха към някое лице. Аз нямам слава Богу. Кирил Петков има охрана някъде отпреди 6 месеца, когато и беше получена конкретна заплаха към него.

Това обясни в предаването „Лице в лице“ по bTV водачът на евролистата на ПП-ДБ Никола Минчев във връзка с инцидента с автомобил на НСО, в който пътуваше лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков. Ударът стана на Т-образно кръстовище на входа на Аксаково. Шофьорът на цивилния автомобил почина, а неговата спътничка е в тежко състояние.

Никога не съм питал дали имам право да избера охранител или шофьор, тъй като не съм познавал и хората. Още, когато за първи път станах председател на Народното събрание и ми бяха назначени екипи, с които бях ежедневно, това бяха непознати хора за мен и не съм предявявал каквото и да е желание. Но предполагам, че имаме право на този избор“, обясни още Минчев.

По думите му скоростта на колите на НСО зависи и от режима, по който се движат.

Това са коли, които имат специален режим на движение. Пътниците не определят скоростта на колата. Не можеш да кажеш на шофьора с каква скорост да кара. Водачът е единственият, който може да прецени дали скоростта е безопасна“, уточни той.

Никола Минчев обясни, че във връзка с „разглобяването на сглобката“ една съществена поука е станала видима за него:

Когато се поемат политически ангажименти, под формата на съставяне на едно управленско мнозинство, е много по-обвързващо и трайно, когато всичко това е разписано писмено. Защото в началото на съставянето на настоящето управленско мнозинство през май, юни миналата година, нещата останаха на ниво устни ангажименти. Това с течение на времето се оказа, че не е най-добрата практика.“

И от ПП-ДБ, и от ГЕРБ има избиратели, които критикуват несбъдването на сглобката. Идеята за включването на ДПС в мнозинството беше свързана с конституционните промени. Зависи от действията, които ще се предприемат. И преди, когато се е изменяла конституцията, и това е налагало събирането на по-голямо мнозинство, то е излизало извън рамките на обикновеното управленско. Няма нищо странно в това“, обясни Минчев.

Според водача на евролистата на ПП-ДБ пътят им назад към ГЕРБ става все по-труден.

На база на настоящата ситуация и начина, по който се развиха отношенията с ГЕРБ в последните седмици от работата на Народното събрание, пътят назад към тях става все по-труден за съжаление. Освен това ние накрая видяхме едно нежелание да се продължат много важни реформи, което за нас е определящо“, каза той.

Във връзка с избора му да оглави евролистата на ПП-ДБ, Никола Минчев подчерта, че за него идеята за обединена Европа и мястото на България в сърцевината на политическа Европа никога не му е била чужда.

„Европейските институции за мен не са някакви извънземни образувания, които просто ни спускат определени решения, които ние трябва да имплементираме. Напротив – това са институционални форми, в които някой трябва да защитава и българската позиция“, добави още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    3
    Вуте
    Аман от пикльовци
  • 3
    2
    До мамин Кольо
    Абе Коле, не говори такива глупости, че ставаш за смях. Как да не можеш да му кажеш. Всичките казвате - давай, давай че бързаме.Как да не може един бивш председател на Парламента или бивш министър председател да кажат на шофьора, дори и да е от НСО как да кара. по.добре замълчи Коля, не се излагай. А ако си решил да говориш, кажи как с Ленчето направихте този подпис по казуса Корал и как го вкарахте пред съответния компетентен орган.Ии тук ще кажеш, че никой не можа да каже на адвокатите какви мошеничества да правя. А пак вие от адвокатската мафия искахте да забраните юрисконсултската длъжност и да си правите мафиотски престъпления на воля и без контрол
  • 3
    1
    Гражданин
    Закона е един за всички и за теб и мен . Нали сте хора за пример или за вас няма закони .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари