Нидерландия ще се отоплява на твърдо гориво

0
Заради високите цени на природния газ гражданите се връщат към отдавна забравени практики
Заради високите цени на природния газ гражданите се връщат към отдавна забравени практики

Заради високите цени на природния газ гражданите се връщат към отдавна забравени практики

Различните позиции на страните в ЕС отлагат евентуалното приемане на обща стратегия за купуване на природен газ. Прекият резултат от това е непрекъснат ръст на цените. Скокът е толкова голям, че дори най-богатите държави изпаднаха в неочаквано положение. Гражданите купуват дърва и въглища и се готвят са посрещнат зимата с алтернативни начини на отопление, разказват от NOVA.

Нидерландия е една от най-богатите страни не само в Европа, а в целия свят. Но даже и там хората купуват твърдо гориво. Сметките за ток и газ скочиха рязко. Гражданите се връщат към отдавна забравени практики.

Продавачите на печки, камини и котли са сред тези, за които кризата носи неочаквани приходи. Тези форми на отопление не са традиционни за Нидерландия, където много имоти са газифицирани. Димът и саждите също са нещо забравено, но неочакваната криза води до търсенето на бързи решения.

В продължение на десетилетия Нидерландия захранваше газифицираните жилища от голямо собствено хранилище. По ирония, използването му беше спряно точно преди да се разгори кризата поради опасения от земетресения. Правителството казва, че отоплението с твърдо гориво е неефективно и вредно за околната среда. Но хората се интересуват предимно колко е крайната цена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    2
    Кондю
    Света е на 9 пропуснати яденета от хаоса. Тепърва ще им гледаме на изнежените джендърасти изпълненията. 70 години си поживяха като бели хора, сега черните там ще им разпорят цвайтерите.
  • 0
    1
    АлиТо
    Но хората се интересуват предимно колко е крайната цена. Така, така, да припомним господа брюкселски зелки,че каквото и да се приказва (лъжем), да знаете, че става дума за парииииии!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, синът ми глътна 1 лев, ще умре ли?
- Глупости, колко депутати се нагълтаха с милиони, даже разстройство нямат!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари