Незаконно сметище край Средна кула

1

Ново незаконно сметище „посреща“ любителите на чистия въздух и разходките край Средна кула

В местността близо до мотопистата, огромно количество отпадъци е изхвърлено върху тревните площи. Явно някой си е купил къща в квартала, но е решил да спести от такси и вместо до депото, направо е стоварил боклука си сред природата.

Сред отпадъците има всичко – от хранителни опаковки, до плочки от банята и счупени стари телевизори. Селският хитрец вероятно си е мислел, че никой няма да го види, но уви, природолюбители сигнализираха за поредното посегателство върху околната среда на Русе.

Време е да се помисли за много по-сериозни глоби и наказания за подобни индивиди, за които чистотата на природата е нещо твърде далечно от собственото му егоистично съществувание. Но най-вече да се работи върху колективното ни самосъзнание като общество – да не мълчим и да не подминаваме с цъкане подобни гледки. Да подаваме сигнали към компетентните органи. Защото промяната, за която толкова радеем всички, всъщност започва от самите нас. От това да сме загрижени не само за собствените си нужди, но и за средата в която живеем ние и нашите деца.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари