НАТО ще обяви Русия за основна заплаха за Алианса

0
Постоянният представител на САЩ в Алианса Джулиан Смит заяви, че НАТО ще преразгледа своята доктрина
Постоянният представител на САЩ в Алианса Джулиан Смит заяви, че НАТО ще преразгледа своята доктрина

НАТО ще обяви Русия за заплаха номер едно за Северноатлантическия пакт, предаде Би Би Си

Днес постоянният представител на САЩ в Алианса Джулиан Смит заяви, че НАТО ще преразгледа своята доктрина.

"Ние станахме свидетели на безпрецедентната агресия срещу Украйна, която подкопа устоите на международното право. Заради това ние смятаме да обявим Русия за основна заплаха за нашия военен съюз", каза още чиновникът, цитиран от Novini.bg.

"В новата доктрина на НАТО ще бъде взета предвид и съвместната декларация на руския и китайския президенти Владимир Путин и Си Цзинпин, че приятелството между двете държави няма граници. Тази декларация буди безпокойство не само сред членките на НАТО, но и сред някои наши партньори в Азиатскотихоокеанския регион", посочи още представителят

По думите на Смит по време на срещата на върха на НАТО, планирана за 28 – 30 юни в Мадрид, се очаква да бъде обсъден и въпросът за приемането на Швеция и Финландия в Алианса.

Да припомним, двете северноевропейски държави на 15 май подадоха заявки за пълноправно членство в Пакта. Турция се възползва от правото си на нето с аргумента, че Хелзинки и Стокхолм укриват терористи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    .,,,
    Целият свят обявява сащ за заплаха за мира на планетата! сащ е световен агресор, сащ е терористична държава! Българските граждани поискаха изгонване на сащническия посланик и всичко сащшническо от Европа завинаги! сащ са антихристияни и мразят християните, затова им е този агресивен поход срещу най-голямата християнска нация в света! сащ е в залез, но повлича света в нова иконмическа криза с безразборното печатане на измисления сащнически $, който добре стои на челата на про100$ к!р0 и на @сенчо фасилеф - хибриди на агресора сащ!
  • 10
    2
    русенец
    НАТО по генезис си е антисъветска организация. Беше създадена за борба със СССР и за да могат американците да си продават оръжията. От 30 години няма СССР, нито социализъм, но НАТО продължава да мъти водата в и около Русия. Колкото по-скоро разтурят тази терористична организация, толкова по-добре за света.:)
  • 9
    1
    Станко
    Ау че ще го уплашите! Той и Путя отдавна ви има за заплаха. Особено с агресивната политика, която се води и настъпателният характер на производителите на оръжие...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Група британски учени са доказали, че няма нещо във Вселената, което българите да не могат да напсуват.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари