НАП погна заведенията за хранене в цялата страна

0
НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска
НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска

НАП поставя под постоянен мониторинг некоректни собственици на заведения с дългове към фиска

Националната агенция за приходите поставя под постоянен мониторинг длъжници - собственици на заведения за хранене в цялата страна, които са направили опит да се укрият от данъчните служители.

В началото на февруари екипи от „Фискален контрол“ и публични изпълнители извършиха масови проверки в заведения за хранене в цялата страна, които имат стари задължения към бюджета. При посещенията в търговските обекти, публичните изпълнители са иззели близо 97 000 лв. от касите с цел погасяване на дълговете. Над 30% от лицата са започнали да заплащат задължения си към фиска след осъществени срещи с представителите на НАП.

Установи се, че не малък брой от селектираните дружества са затворили обектите си по време на проверките, а близо 10% са сменили фирмите, които стопанисват, както и регистрацията на фискалните устройства. Техни представители ще бъдат поканени на спешни персонални срещи с териториалните директори за обсъждане на ангажименти за погасяване на задълженията им към фиска. В случай че не започнат да плащат дълга си, спрямо тях ще се предприемат допълнителни мерки, като поставянето им под постоянно наблюдение, образуване на контролни производства и др.

„Предпочитаме партньорския подход към данъкоплатците, но сме безкомпромисни спрямо опитите за заобикаляне на законодателството с цел избягване погасяването на данъци и осигурителни вноски. Приходната агенция ще продължи да следи стриктно заведенията за хранене“, каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    3
    Потомствено пиянде
    За щастие, вече изобщо не ми дреме за НАП. Доста години ме разкостваха. Хайде, монетаризирах бизнесчето си, парици си имам за още три живота и половина, скромничко разбира се, но приключих с изхранването на непозната за мен паплач. Че и телкче вече имам, сега аз ще цоцам колкото Господ даде. Ако ми е кеф, ще си налея коняче още като се събудя, ако ми е кеф, ще си джасна половинка glenfiddich вечер. 20 години бачкане за тая територия ми стига.
  • 3
    2
    nap
    Гаражите станаха нелегални Автосервизи и квартири!!!
  • 5
    1
    Румен Спецов
    А т. нар. "майстори", извършващи строително-монтажни услуги по домовете на хората, кога ще ги погнете?! Никой от тях не издава касови бележки, камо ли фактури, но вземат огромни пари чиста печалба, а качеството им на работа е смущаващо ниско. Това е то сивата икономика в България, за която знае и Асен Василев и вместо да се прави на велик и откривател на топлата вода, да погне тези фирмички от обявите им в ало.бг и разни други сайтчета, където съвсем незаконно и безконтролно се предлагат всякакви услуги- ВиК, електро, гиспокартони, плочки и др. и никой от тия некадърници не дава никакъв отчет, все едно не живеят в тази държава!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари