Най-малко 6 души загинаха при атентат в Кабул

0
Магнитна бомба, прикрепена към пътнически минибус, избухна в събота в шиитски квартал
Магнитна бомба, прикрепена към пътнически минибус, избухна в събота в шиитски квартал Снимка: Ariana News

Засега никой не е поел отговорност за експлозията

Магнитна бомба, прикрепена към пътнически минибус, избухна в събота в шиитски квартал на афганистанската столица Кабул, причинявайки неизвестен брой жертви, съобщиха представители на талибаните и местни жители, предаде Ройтерс, цитиран от БНР.

Един служител на талибаните, който отказа да бъде назован, посочи, че са били убити шестима души и най-малко седем са били ранени при взрива в района Дашт-е Барчи в Западен Кабул.

На този етап обаче няма потвърждение за броя на жертвите, като засега никой не е поел отговорност за експлозията.

Районът е силно населен от шиитски етнически хазари, които са били обект на многократни атаки от бойци на Ислямска държава.

Двама служители на талибаните, пожелали анонимност, казаха, че "Ислямска държава" стои зад атаката в събота, но няма официален коментар от силите за сигурност на движението.

Забихула Муджахид, главният говорител на талибаните, каза, че в Дашт-е Барчи е избухнал пожар, при който е загинал най-малко един цивилен и са били ранени други двама. Води се разследване, посочи той в "Туитър".

Неотдавнашната поредица от подобни атаки усили натиск върху талибаните, които през август поеха властта след разпадането на подкрепяното от Запада правителство, като същевременно те се борят с икономическата криза и потенциален глад в страната.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари