Най-интересните футболни мачове през април

0
Селекция на най-интересните предстоящи двубои на зеления килим
Селекция на най-интересните предстоящи двубои на зеления килим

Селекция на най-интересните предстоящи двубои на зеления килим

Април се свързва с пролетта, обновлението на природата и нови приключения. В света на футбола също настъпва период, наситен с богата програма и вълнуващи сблъсъци, които отново ще събират почитатели по трибуните и пред малкия екран. Месецът ще носи много емоции на футболните фенове, затова решихме да направим селекция на най-интересните предстоящи двубои на зеления килим. Това са решителни сблъсъци, които могат да решат титли и да определят шампиони.

Манчестър Юнайтед - Ливърпул

Не просто мач, а битка за престиж между два от най-успешните клубове на Албиона. Дербито на Северозапада, магнит за футболни залози онлайн, може да завърши с непредсказуем резултат, както се е случвало многократно. В средата на март съперниците показаха на какво са способни и с открита и динамична игра превърнаха четвъртфинала на ФА Къп в най-добрия мач за сезона, според анализатори. “Червените дяволи” направиха обрат и победиха с 4:3 в продълженията. Сега “мърсисайдци” имат не просто да си връщат за изхвърлянето от турнира, те се нуждаят от трите точки заради завързаната битка за лидерството във Висшата Лига. Ливърпул имаш реален шанс за титлата, включително и неизиграни срещи, така че всяка точка ще е скъпоценна.

Ел Класико: Реал Мадрид срещу Барселона

Емблематичното "Ел Класико" предстои на 21 април на "Сантяго Бернабеу". Реал Мадрид и Барселона ще се изправят в сблъсък, който винаги привлича вниманието на света със своя заряд, драма и неочаквани обрати. Испанските колоси дават най-доброто един срещу друг, трибуните винаги са пълни, а неочаквани герои може да наклонят везните и да запишат имената си в историята. След неубедителния старт на сезона, Барса се посъвзема и си връща познатата форма, въпреки намерението на Шави да напусне треньорския пост. “Кралете” уверено водят в класирането и затова вниманието върху тях не е толкова върху успешното представяне на терена, колкото върху привличането на Килиан Мбапе.

Ливърпул срещу Аталанта - четвъртфинал в Лига Европа

На 11 април Ливърпул ще посрещне Аталанта на "Анфийлд" в очакван с нетърпение първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Червените ще се стремят да използват домакинското си предимство срещу италианския отбор, който постига чудесни резултати и се харесва на мнозина със стила си на игра. Момчета на Юрген Клоп искат да зарадват напускащия треньор с купата на турнира, затова добрият резултат преди реванша определено ще насърчи амбициите им. На четвъртфинал ще се борят другите основни фаворити - Рома срещу Милан, а останалите елиминационни мачове са Уест Хям - Байер Леверкузен и Бенфика - Олимпик Марсилия.

Манчестър Сити срещу Реал Мадрид в Шампионска лига

Манчестър Сити и Реал Мадрид са фаворити във всяко издание на Шампионката лига, а сега жребият им отреди да се срещнат на четвъртфинала. Новият епос на титаните започва на 9 април - Реал посреща тима на Пеп Гуардиола у дома на “Сантяго Бернабеу” при очаквана посещаемост от рекордните 80 000 души, а реваншът на "Етихад" е на 17 април. “Белият балет” ще търси възмездие, след като миналата година именно Сити спря похода му на полуфинала. Тогава, след равенство в първия мач, Сити буквално сломи съперника с 4:0 като гост. В Реал Мадрид обаче знаят как да си вадят поуки.

Дербито на Северен Лондон - Тотнъм срещу Арсенал

Дербито на Северен Лондон е насрочено за 28 април. Отборите на Тотнъм и Арсенал ще се изправят един срещу друг в поредното издание на своето люто и дългогодишно съперничество. Дербито на Северен Лондон се слави като мач, който определя класирането във Висшата лига. “Шпорите” са в подножието на Топ 4, респективно участието в Шампионската лига, а Арсенал буквално диша във врата на Ливърпул на върха, като в същото време води само с точка пред Сити. При такива малки разлики между първия, втория и третия, “артилеристите” трябва на всяка цена да спечелят срещу Тотнъм. Залогът е титлата.

И така, април ще донесе екшън, който никой фен или неутрален запалянко не би пропуснал. Английски пиперливи дербита, испански обрати или инфарктни мачове от европейските клубни турнири, предстои футболен маратон в следващия месец. Затова пригответе пуканките и се наслаждавайте на спорта, който толкова много обичате.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари