Наглите се завърнаха в управлението

5
На ГЕРБ и ДПС не им се чакат избори – правят показно, че властта е при тях през служебния кабинет
На ГЕРБ и ДПС не им се чакат избори – правят показно, че властта е при тях през служебния кабинет Снимка: Пресцентър Народно събрание

На ГЕРБ и ДПС не им се чакат избори – правят показно, че властта е при тях през служебния кабинет

До оня ден имаше плаха надежда – че след 3-годишните турболенции ГЕРБ и ДПС са се променили все в нещо; ще почнат да изпитват поне кумова срама. Сложен е животът, изисква да се правят гадости. Но те наистина са гадно нещо и хората се притесняват да показват, когато ги вършат. Нещо замаскират, нещо прикриват – дължи се на кумовата срама. Обаче при ГЕРБ и ДПС няма такива работи. Никакъв срам, никаква промяна! Безпардонност, и то още преди да са се върнали официално в управлението – да прогледнат и слепите кой точно управлява държавата, пише Николай Иванов в СЕГА.

За публиката, следяща стриктно политическите новини, няма нужда от преразказ. Ето за останалите: в 8-дневната до момента ера на служебна власт единственото свършено от нея е кадрова „сглобка – разглобка“ в услуга на ГЕРБ и ДПСправи се стръвно, енергично, плакатно. В центъра, естествено – чегъртане на ПП-ДБ. Почна се с уволнение на зам.-шеф на ДАНС, единствения човек на ПП-ДБ там, мина се през двама зам.-министри на МВР, пак хора на ПП-ДБ, стигна се Бойко Борисов безцеремонно да посочи на премиера Главчев отстраняване на външния министър – и бе предложен зам.-лидерът на ГЕРБ Даниел Митов; от кабинета бе разкаран още един кадър на ПП-ДБ – Кирил Вътев, вместо него този път се твърди, че е лансиран човек от обкръжението на президента (видно е, Радев е нужен на ГЕРБ-ДПС). Разбира се, в първите 15 минути след клетвата си Главчев произведе и предложение за махане на още един кадър на ПП-ДБ – Живко Коцев от МВР (срещу което трудно може да има възражения – интересна е плакатната скорост).

Всичко това не стигна, ами и в парламента с подкрепата на „Възраждане“ и БСП безскрупулно бе отстранен шефът на здравната каса, назначен пак по времето на ПП-ДБ. И за децата е ясно, че се махат все хора, които не се ползват със симпатията на поне един от тандема Делян Пеевски - Бойко Борисов – замествани са пак от довереници на поне единия от тях. Така без грам притеснение ГЕРБ и ДПС показват, че правят каквото си искат чрез машата си Главчев. Не се вълнуват какво ще кажат хората, няма ли да пресолят… Не ги тревожат размисли не е ли по-добре за тях самите служебният кабинет все пак да изглежда някак независим – да се отхвърлят критиките за зависимости. Не, ГЕРБ и ДПС не се церемонят, действат като абсолютни политически мутри! В цялата тази история има и нещо много кофти естетически.

Гледаш го Главчев – възрастен човек, побелял, говори умерено; дето се вика, такива като него в училище ги викат мъдрости да леят на децата – и тоя човек си плюе на достойнството (ако го има) да е параван?!; тича пред Борисов да му назначава човека във Външно. Нали каза в началото, че кабинетът ще е равноотдалечен от партиите! Верно ли?

Все пак не сме справедливи. Един кадър на ПП-ДБ оцеля; от министър стана зам.-министър – Александър Йоловски, световно неизвестен политолог с неизвестни успехи в областта на ресора си електронно управление; но пък известен с това, че след оплаквания за заплахи срещу децата му е разследван Кирил Петков. Няма празно в кадрилите, това е!

За да е картината пълна, следва да припомним и как точно бе махнат шефът на касата Станимир Михайлов. Накратко: Михайлов и подуправителят Момчил Мавров (протеже на ГЕРБ) подадоха оставки през декември при кадровите разправии на ПП-ДБ и ГЕРБ; заявленията им не бяха гласувани от Народното събрание (НС), а вчера Мавров тайно го оттегля; днес, без да информира председателския съвет на НС за предстоящите точки, Росен Желязков (ГЕРБ) задвижва оставките; но тя е само една – на Михайлов; той също я оттегля, но отстраняването му е гласувано; на поста си остава един човек – тоя на ГЕРБ; неговата оттеглена оставка не е гласувана. Така ГЕРБДПС) се добраха да управляват самостоялно институция с 8 млрд. лв. бюджет. „Кой принуди Михайлов да подаде оставка?! Някой в тази зала му се обади! Това означава, че той е зависим. Ето така управлява мафията“ – след целия този сценарий тези думи прозвучаха не от друг, а от Костадин Ангелов от ГЕРБ.

Е, не наглост, ами наглост на квадрат!

Същият този Ангелов в първите часове на Главчев успешно лансира в същата тази институция още един кадър на ГЕРБ – Иванка Динева. Наистина, трудно случващото се може да се опише с думи.

Днес ГЕРБ и ДПС показват как ще управляват след изборите. По-важно: чегъртат и назначават демонстрирайки, че нямат намерение да чакат някакви си избори. Те вече са тук. Обществото е изморено, политическите противници – в нокдаун, „външният фактор“ иска от тях единствено да са евроатлантици, и те са такива навън – а вътре правят каквото си искат, спасение отникъде не дебне. Туй е накратко положението.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    11
    Поговорка
    На зла круша,зъл прът....бии докато се пречупи,ама няма кой да държи пръта...
  • 0
    10
    и що реват
    ПП-ДБ-ейците?!? Каквото сам си направиш, никой не може да ти направи! Дали са чували това?!? Не им харесвал „чепа“ на президента и кво, нахлузиха се на два „чепа“ Да не говорим що народ излъгаха на предните избори, сега дали ще могат да излъжат пак толкова?!?
  • 0
    9
    Иванов
    ТАЗИ ПРОСТОТИЯ, САМО ПЕТЪР СИМЕОНОВ МОЖЕ ДА Я НАПИШЕ !
  • 11
    8
    daskal
    Те от 20-ина години не са си тръгвали, за да се завърнат. Тези две същества на снимката владеят България.
  • 9
    7
    Бай Марин
    На село правим събор всяка година в определено време.Гости не се канят. Ако дойдат,добре са дошли.Тези двамата на снимката ако ми дойдат,трябва с агне да разполагам. Пиене и другите лакомства,ще ми осакатят семейния бюджет и няма да мога да го нормализирам след две седмици.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари