Над 600 танцьори от България и Румъния завладяха сцената на фестивала „Танцуваща река“

1

Участниците се състезаваха в четири различни групи

Над 600 деца, младежи и девойки от България и Румъния взеха участие в 16-ото издание на Международния фестивалТанцуваща река“ в Русе, организиран от Общинския младежки дом и сдружение Импулс“.

Те се състезаваха в четири възрастови групи – Подготвителна, Първа, Втора и Трета и четири направления във всяка от тях - Съвременни танци/Джаз балет/Contemporary; Улични танци/Хип-хоп; Тематичен танц/MTV show/Танцово шоу и Класически балет/Характерен танц.

Компетентно жури, включващо и солисти на балет „Арабеск“ – София, наблюдава и оценява през целия ден изпълненията на участниците. Конкуренцията бе голяма, тъй като всеки демонстрира техника и артистизъм.

Конкурсният ден завърши с дългоочакваното награждаване, което донесе сълзи от радост и незабравими емоции на всички отличени.

Големият победител на XVI Международен фестивалТанцуваща река“ стана CDS Sense от гр. Варна, чиито представители бяха наградени лично от зам.-кмета Димитър Недев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари