Над 100 атлети стартират ултрамаратон в Русе

2
„Дунав 24 ч. бягане“ се провежда с кауза в подкрепа на Фондация "Александър Русев"
„Дунав 24 ч. бягане“ се провежда с кауза в подкрепа на Фондация "Александър Русев" Снимка: Община Русе

„Дунав 24 ч. бягане“ се провежда с кауза в подкрепа на Фондация "Александър Русев"

Днес от 12:00 часа на Градския стадион в Русе стартира ултрамаратонът „Дунав 24 ч. бягане“. Над 100 атлети от 8 държави са заявили участие в спортното събитие, съобщи лекоатлетът и организатор на проявата Вихрен Иванов-Виро. 24-часовият ултрамаратон на писта се организира с подкрепата на Община Русе.

Дисциплините, в които ще се състезават атлетите в събота, са индивидуални: 6, 12 и 24 часа. Ще има засичане на 50 км, 100 км и 100 мили, както и щафета от трима състезатели, които ще бягат по 2 часа.

Ултрамаратонът ще приключи на 21 април в 12:00 часа, когато ще бъдат наградени най-добрите лекоатлети. Събитието е със свободен вход за зрители.

Тази година „Дунав 24 ч. бягане“ ще се проведе с кауза - в подкрепа на Фондация "Александър Русев" за изграждане на водно-рехабилитационния център за деца и възрастни с ментални и физически затруднения. По време на състезанието на стадиона ще има поставена кутия за дарение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари